Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૨. દુતિયવગ્ગો
2. Dutiyavaggo
૧-૨. સુવણ્ણપાતિસુત્તાદિવણ્ણના
1-2. Suvaṇṇapātisuttādivaṇṇanā
૧૬૭-૧૬૮. દુતિયવગ્ગસ્સ પઠમે સમ્પજાનમુસા ભાસન્તન્તિ અપ્પમત્તકેનપિ કારણેન સમ્પજાનમેવ મુસા ભાસન્તં. ‘‘સીલં પૂરેસ્સામી’’તિ સંવિહિતભિક્ખું સિનેરુમત્તોપિ પચ્ચયરાસિ ચાલેતું ન સક્કોતિ. યદા પન સીલં પહાય સક્કારનિસ્સિતો હોતિ, તદા કુણ્ડકમુટ્ઠિહેતુપિ મુસા ભાસતિ, અઞ્ઞં વા અકિચ્ચં કરોતિ. દુતિયં ઉત્તાનમેવાતિ. પઠમદુતિયાનિ.
167-168. Dutiyavaggassa paṭhame sampajānamusā bhāsantanti appamattakenapi kāraṇena sampajānameva musā bhāsantaṃ. ‘‘Sīlaṃ pūressāmī’’ti saṃvihitabhikkhuṃ sinerumattopi paccayarāsi cāletuṃ na sakkoti. Yadā pana sīlaṃ pahāya sakkāranissito hoti, tadā kuṇḍakamuṭṭhihetupi musā bhāsati, aññaṃ vā akiccaṃ karoti. Dutiyaṃ uttānamevāti. Paṭhamadutiyāni.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૧. સુવણ્ણપાતિસુત્તં • 1. Suvaṇṇapātisuttaṃ
૨. રૂપિયપાતિસુત્તં • 2. Rūpiyapātisuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧-૨. સુવણ્ણપાતિસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Suvaṇṇapātisuttādivaṇṇanā