Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૯. તાલફલદાયકત્થેરઅપદાનં
9. Tālaphaladāyakattheraapadānaṃ
૮૫.
85.
‘‘સતરંસી નામ ભગવા, સયમ્ભૂ અપરાજિતો;
‘‘Sataraṃsī nāma bhagavā, sayambhū aparājito;
વિવેકા વુટ્ઠહિત્વાન, ગોચરાયાભિનિક્ખમિ.
Vivekā vuṭṭhahitvāna, gocarāyābhinikkhami.
૮૬.
86.
‘‘ફલહત્થો અહં દિસ્વા, ઉપગચ્છિં નરાસભં;
‘‘Phalahattho ahaṃ disvā, upagacchiṃ narāsabhaṃ;
પસન્નચિત્તો સુમનો, તાલફલં અદાસહં.
Pasannacitto sumano, tālaphalaṃ adāsahaṃ.
૮૭.
87.
‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં ફલં અદદિં તદા;
‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ phalaṃ adadiṃ tadā;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.
૮૮.
88.
‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.
‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.
૮૯.
89.
‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.
‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.
૯૦.
90.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા તાલફલદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો
Itthaṃ sudaṃ āyasmā tālaphaladāyako thero imā gāthāyo
અભાસિત્થાતિ.
Abhāsitthāti.
તાલફલદાયકત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.
Tālaphaladāyakattherassāpadānaṃ navamaṃ.