Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. તાલવણ્ટદાયકત્થેરઅપદાનં

    7. Tālavaṇṭadāyakattheraapadānaṃ

    ૩૧.

    31.

    ‘‘તાલવણ્ટં મયા દિન્નં, તિસ્સસ્સાદિચ્ચબન્ધુનો;

    ‘‘Tālavaṇṭaṃ mayā dinnaṃ, tissassādiccabandhuno;

    ગિમ્હનિબ્બાપનત્થાય, પરિળાહોપસન્તિયા.

    Gimhanibbāpanatthāya, pariḷāhopasantiyā.

    ૩૨.

    32.

    ‘‘સન્નિબ્બાપેમિ રાગગ્ગિં, દોસગ્ગિઞ્ચ તદુત્તરિં;

    ‘‘Sannibbāpemi rāgaggiṃ, dosaggiñca taduttariṃ;

    નિબ્બાપેમિ ચ મોહગ્ગિં, તાલવણ્ટસ્સિદં ફલં.

    Nibbāpemi ca mohaggiṃ, tālavaṇṭassidaṃ phalaṃ.

    ૩૩.

    33.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં, ભવા સબ્બે સમૂહતા;

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ, bhavā sabbe samūhatā;

    ધારેમિ અન્તિમં દેહં, સમ્માસમ્બુદ્ધસાસને.

    Dhāremi antimaṃ dehaṃ, sammāsambuddhasāsane.

    ૩૪.

    34.

    ‘‘દ્વેનવુતે ઇતો કપ્પે, યં કમ્મમકરિં તદા;

    ‘‘Dvenavute ito kappe, yaṃ kammamakariṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, તાલવણ્ટસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, tālavaṇṭassidaṃ phalaṃ.

    ૩૫.

    35.

    ‘‘તેસટ્ઠિમ્હિ ઇતો કપ્પે, મહાનામસનામકો;

    ‘‘Tesaṭṭhimhi ito kappe, mahānāmasanāmako;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૩૬.

    36.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા તાલવણ્ટદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā tālavaṇṭadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    તાલવણ્ટદાયકત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Tālavaṇṭadāyakattherassāpadānaṃ sattamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact