Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૩. તણ્હાસુત્તં

    3. Taṇhāsuttaṃ

    ૬૩.

    63.

    ‘‘કેનસ્સુ નીયતિ લોકો, કેનસ્સુ પરિકસ્સતિ;

    ‘‘Kenassu nīyati loko, kenassu parikassati;

    કિસ્સસ્સુ એકધમ્મસ્સ, સબ્બેવ વસમન્વગૂ’’તિ.

    Kissassu ekadhammassa, sabbeva vasamanvagū’’ti.

    ‘‘તણ્હાય નીયતિ લોકો, તણ્હાય પરિકસ્સતિ;

    ‘‘Taṇhāya nīyati loko, taṇhāya parikassati;

    તણ્હાય એકધમ્મસ્સ, સબ્બેવ વસમન્વગૂ’’તિ.

    Taṇhāya ekadhammassa, sabbeva vasamanvagū’’ti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨-૩. ચિત્તસુત્તાદિવણ્ણના • 2-3. Cittasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩. તણ્હાસુત્તવણ્ણના • 3. Taṇhāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact