Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya

    3. தபனீயஸுத்தங்

    3. Tapanīyasuttaṃ

    3. ‘‘த்³வேமே, பி⁴க்க²வே, த⁴ம்மா தபனீயா. கதமே த்³வே? இத⁴, பி⁴க்க²வே, ஏகச்சஸ்ஸ காயது³ச்சரிதங் கதங் ஹோதி, அகதங் ஹோதி காயஸுசரிதங்; வசீது³ச்சரிதங் கதங் ஹோதி; அகதங் ஹோதி வசீஸுசரிதங்; மனோது³ச்சரிதங் கதங் ஹோதி, அகதங் ஹோதி மனோஸுசரிதங். ஸோ ‘காயது³ச்சரிதங் மே கத’ந்தி தப்பதி, ‘அகதங் மே காயஸுசரித’ந்தி தப்பதி; ‘வசீது³ச்சரிதங் மே கத’ந்தி தப்பதி, ‘அகதங் மே வசீஸுசரித’ந்தி தப்பதி; ‘மனோது³ச்சரிதங் மே கத’ந்தி தப்பதி , ‘அகதங் மே மனோஸுசரித’ந்தி தப்பதி. இமே கோ², பி⁴க்க²வே, த்³வே த⁴ம்மா தபனீயா’’தி. ததியங்.

    3. ‘‘Dveme, bhikkhave, dhammā tapanīyā. Katame dve? Idha, bhikkhave, ekaccassa kāyaduccaritaṃ kataṃ hoti, akataṃ hoti kāyasucaritaṃ; vacīduccaritaṃ kataṃ hoti; akataṃ hoti vacīsucaritaṃ; manoduccaritaṃ kataṃ hoti, akataṃ hoti manosucaritaṃ. So ‘kāyaduccaritaṃ me kata’nti tappati, ‘akataṃ me kāyasucarita’nti tappati; ‘vacīduccaritaṃ me kata’nti tappati, ‘akataṃ me vacīsucarita’nti tappati; ‘manoduccaritaṃ me kata’nti tappati , ‘akataṃ me manosucarita’nti tappati. Ime kho, bhikkhave, dve dhammā tapanīyā’’ti. Tatiyaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 3. தபனீயஸுத்தவண்ணனா • 3. Tapanīyasuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 3. தபனீயஸுத்தவண்ணனா • 3. Tapanīyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact