Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૧૦. તરણિયત્થેરઅપદાનં

    10. Taraṇiyattheraapadānaṃ

    ૩૯.

    39.

    ‘‘સુવણ્ણવણ્ણો સમ્બુદ્ધો, વિપસ્સી દક્ખિણારહો;

    ‘‘Suvaṇṇavaṇṇo sambuddho, vipassī dakkhiṇāraho;

    નદીતીરે ઠિતો સત્થા, ભિક્ખુસઙ્ઘપુરક્ખતો.

    Nadītīre ṭhito satthā, bhikkhusaṅghapurakkhato.

    ૪૦.

    40.

    ‘‘નાવા ન વિજ્જતે તત્થ, સન્તારણી મહણ્ણવે;

    ‘‘Nāvā na vijjate tattha, santāraṇī mahaṇṇave;

    નદિયા અભિનિક્ખમ્મ, તારેસિં લોકનાયકં.

    Nadiyā abhinikkhamma, tāresiṃ lokanāyakaṃ.

    ૪૧.

    41.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં તારેસિં નરુત્તમં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ tāresiṃ naruttamaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, તરણાય ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, taraṇāya idaṃ phalaṃ.

    ૪૨.

    42.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા તરણિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā taraṇiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    તરણિયત્થેરસ્સાપદાનં દસમં.

    Taraṇiyattherassāpadānaṃ dasamaṃ.

    પદુમુક્ખિપવગ્ગો સત્તવીસતિમો.

    Padumukkhipavaggo sattavīsatimo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    ઉક્ખિપી તેલચન્દી ચ, દીપદો ચ બિળાલિદો;

    Ukkhipī telacandī ca, dīpado ca biḷālido;

    મચ્છો જવો સળલદો, રક્ખસો તરણો દસ;

    Maccho javo saḷalado, rakkhaso taraṇo dasa;

    ગાથાયો ચેત્થ સઙ્ખાતા, તાલીસં ચેકમેવ ચાતિ.

    Gāthāyo cettha saṅkhātā, tālīsaṃ cekameva cāti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact