Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૮. અપ્પમાદપેય્યાલવગ્ગો

    8. Appamādapeyyālavaggo

    ૧. તથાગતસુત્તવણ્ણના

    1. Tathāgatasuttavaṇṇanā

    ૧૩૯. કારાપકઅપ્પમાદો નામ ‘‘ઇમે અકુસલા ધમ્મા પહાતબ્બા, ઇમે કુસલા ધમ્મા ઉપ્પાદેતબ્બા’’તિ વુત્તવજ્જેતબ્બવજ્જનસમ્પાદેતબ્બસમ્પાદનવસેન પવત્તો અપ્પમાદો. એસાતિ અપ્પમાદો. લોકિયોવ. ન લોકુત્તરો. અયન્તિ એસાતિ ચ અપ્પમાદમેવ વદતિ. તેસન્તિ ચતુભૂમકધમ્માનં. પટિલાભકટ્ઠેનાતિ પટિલાભાપનટ્ઠેન.

    139.Kārāpakaappamādo nāma ‘‘ime akusalā dhammā pahātabbā, ime kusalā dhammā uppādetabbā’’ti vuttavajjetabbavajjanasampādetabbasampādanavasena pavatto appamādo. Esāti appamādo. Lokiyova. Na lokuttaro. Ayanti esāti ca appamādameva vadati. Tesanti catubhūmakadhammānaṃ. Paṭilābhakaṭṭhenāti paṭilābhāpanaṭṭhena.

    તથાગતસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Tathāgatasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. તથાગતસુત્તં • 1. Tathāgatasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧. તથાગતસુત્તવણ્ણના • 1. Tathāgatasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact