Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૦. તથસુત્તવણ્ણના

    10. Tathasuttavaṇṇanā

    ૧૦૯૦. દસમે સભાવાવિજહનટ્ઠેન તથં. દુક્ખઞ્હિ દુક્ખમેવ વુત્તં. સભાવસ્સ અમોઘતાય અવિતથં. ન હિ દુક્ખં અદુક્ખં નામ હોતિ. અઞ્ઞભાવાનુપગમેન અનઞ્ઞથં. ન હિ દુક્ખં સમુદયાદિભાવં ઉપગચ્છતિ. સમુદયાદીસુપિ એસેવ નયોતિ.

    1090. Dasame sabhāvāvijahanaṭṭhena tathaṃ. Dukkhañhi dukkhameva vuttaṃ. Sabhāvassa amoghatāya avitathaṃ. Na hi dukkhaṃ adukkhaṃ nāma hoti. Aññabhāvānupagamena anaññathaṃ. Na hi dukkhaṃ samudayādibhāvaṃ upagacchati. Samudayādīsupi eseva nayoti.

    ધમ્મચક્કપ્પવત્તનવગ્ગો દુતિયો.

    Dhammacakkappavattanavaggo dutiyo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૦. તથસુત્તં • 10. Tathasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૦. તથસુત્તવણ્ણના • 10. Tathasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact