Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૩. તતિયઅભિસન્દસુત્તવણ્ણના
3. Tatiyaabhisandasuttavaṇṇanā
૧૦૩૯. તતિયે પુઞ્ઞકામોતિ પુઞ્ઞત્થિકો. કુસલે પતિટ્ઠિતોતિ મગ્ગકુસલે પતિટ્ઠિતો. ભાવેતિ મગ્ગં અમતસ્સ પત્તિયાતિ નિબ્બાનસ્સ પાપુણનત્થં અરહત્તમગ્ગં ભાવેતિ. ધમ્મસારાધિગમોતિ ધમ્મસારો વુચ્ચતિ અરિયફલં ધમ્મસારો, અધિગમો અસ્સાતિ ધમ્મસારાધિગમો, અધિગતફલોતિ અત્થો. ખયે રતોતિ કિલેસક્ખયે રતો.
1039. Tatiye puññakāmoti puññatthiko. Kusale patiṭṭhitoti maggakusale patiṭṭhito. Bhāveti maggaṃ amatassa pattiyāti nibbānassa pāpuṇanatthaṃ arahattamaggaṃ bhāveti. Dhammasārādhigamoti dhammasāro vuccati ariyaphalaṃ dhammasāro, adhigamo assāti dhammasārādhigamo, adhigataphaloti attho. Khaye ratoti kilesakkhaye rato.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૩. તતિયઅભિસન્દસુત્તં • 3. Tatiyaabhisandasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩. તતિયઅભિસન્દસુત્તવણ્ણના • 3. Tatiyaabhisandasuttavaṇṇanā