Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૧૦. તતિયઅનત્તસુત્તં

    10. Tatiyaanattasuttaṃ

    ૧૪૫. સાવત્થિનિદાનં. ‘‘યો, ભિક્ખવે, અનત્તા; તત્ર વો છન્દરાગો પહાતબ્બો. કો ચ, ભિક્ખવે, અનત્તા? રૂપં, ભિક્ખવે, અનત્તા; તત્ર વો છન્દરાગો પહાતબ્બો. વેદના અનત્તા… સઞ્ઞા… સઙ્ખારા… વિઞ્ઞાણં અનત્તા; તત્ર વો છન્દરાગો પહાતબ્બો. યો , ભિક્ખવે, અનત્તા; તત્ર વો છન્દરાગો પહાતબ્બો’’તિ. દસમં.

    145. Sāvatthinidānaṃ. ‘‘Yo, bhikkhave, anattā; tatra vo chandarāgo pahātabbo. Ko ca, bhikkhave, anattā? Rūpaṃ, bhikkhave, anattā; tatra vo chandarāgo pahātabbo. Vedanā anattā… saññā… saṅkhārā… viññāṇaṃ anattā; tatra vo chandarāgo pahātabbo. Yo , bhikkhave, anattā; tatra vo chandarāgo pahātabbo’’ti. Dasamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૧૩. કુક્કુળસુત્તાદિવણ્ણના • 1-13. Kukkuḷasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧-૧૪. કુક્કુળસુત્તાદિવણ્ણના • 1-14. Kukkuḷasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact