Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૦. તતિયગિઞ્જકાવસથસુત્તવણ્ણના

    10. Tatiyagiñjakāvasathasuttavaṇṇanā

    ૧૦૦૬. દસમે પરોપઞ્ઞાસાતિ અતિરેકપઞ્ઞાસ. સાધિકનવુતીતિ અતિરેકનવુતિ. છાતિરેકાનીતિ છહિ અધિકાનિ. સો કિર ગામો કિઞ્ચાપિ નાતિમહા અહોસિ, અરિયસાવકા પનેત્થ બહૂ. તત્થ તત્થ અહિવાતરોગેન એકપ્પહારેનેવ ચતુવીસતિ પાણસતસહસ્સાનિ કાલમકંસુ, તેસુ અરિયસાવકા એત્તકા નામ અહેસું. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવાતિ.

    1006. Dasame paropaññāsāti atirekapaññāsa. Sādhikanavutīti atirekanavuti. Chātirekānīti chahi adhikāni. So kira gāmo kiñcāpi nātimahā ahosi, ariyasāvakā panettha bahū. Tattha tattha ahivātarogena ekappahāreneva catuvīsati pāṇasatasahassāni kālamakaṃsu, tesu ariyasāvakā ettakā nāma ahesuṃ. Sesaṃ sabbattha uttānamevāti.

    વેળુદ્વારવગ્ગો પઠમો.

    Veḷudvāravaggo paṭhamo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૦. તતિયગિઞ્જકાવસથસુત્તં • 10. Tatiyagiñjakāvasathasuttaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact