Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૯. તતિયસઞ્ઞાવેદયિતકથાવણ્ણના

    9. Tatiyasaññāvedayitakathāvaṇṇanā

    ૭૩૨. તતિયસઞ્ઞાવેદયિતકથાયં સેસસત્તે સન્ધાયાતિ નિરોધસમાપન્નતો અઞ્ઞે યેસં નિરોધસમાપત્તિયા ભવિતબ્બં, તે પઞ્ચવોકારસત્તે સન્ધાયાતિ અધિપ્પાયો, અસઞ્ઞસત્તાનમ્પિ ચ સઞ્ઞુપ્પાદા ચુતિં ઇચ્છન્તીતિ સેસસબ્બસત્તે સન્ધાયાતિ વા. સરીરપકતિન્તિ તથારૂપો અયં કાયો, યથારૂપે કાયે પાણિસમ્ફસ્સાપિ કમન્તીતિઆદિકં.

    732. Tatiyasaññāvedayitakathāyaṃ sesasatte sandhāyāti nirodhasamāpannato aññe yesaṃ nirodhasamāpattiyā bhavitabbaṃ, te pañcavokārasatte sandhāyāti adhippāyo, asaññasattānampi ca saññuppādā cutiṃ icchantīti sesasabbasatte sandhāyāti vā. Sarīrapakatinti tathārūpo ayaṃ kāyo, yathārūpe kāye pāṇisamphassāpi kamantītiādikaṃ.

    ૭૩૩-૭૩૪. સુત્તવિરોધો સિયાતિ ઇદં પરવાદિં સમ્પટિચ્છાપેત્વા વત્તબ્બં.

    733-734. Suttavirodho siyāti idaṃ paravādiṃ sampaṭicchāpetvā vattabbaṃ.

    તતિયસઞ્ઞાવેદયિતકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Tatiyasaññāvedayitakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૫૩) ૯. તતિયસઞ્ઞાવેદયિતકથા • (153) 9. Tatiyasaññāvedayitakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૯. તતિયસઞ્ઞાવેદયિતકથાવણ્ણના • 9. Tatiyasaññāvedayitakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૯. તતિયસઞ્ઞાવેદયિતકથાવણ્ણના • 9. Tatiyasaññāvedayitakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact