Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૯. તતિયસઞ્ઞાવેદયિતકથાવણ્ણના

    9. Tatiyasaññāvedayitakathāvaṇṇanā

    ૭૩૨. યદિપિ સેસં નામ ગહિતતો અઞ્ઞં, તથાપિ પકરણપરિચ્છિન્નમેવેત્થ તં ગય્હતીતિ દસ્સેન્તો ‘‘યેસં…પે॰… અધિપ્પાયો’’તિ વત્વા પુન અનવસેસમેવ સઙ્ગણ્હન્તો ‘‘અસઞ્ઞસત્તાનમ્પિ ચા’’તિઆદિમાહ. તત્થ સબ્બસત્તે સન્ધાયાતિ અધિપ્પાયોતિ યોજના. પાણિસમ્ફસ્સાપિ કમન્તીતિઆદિકં સરીરપકતીતિ સમ્બન્ધો.

    732. Yadipi sesaṃ nāma gahitato aññaṃ, tathāpi pakaraṇaparicchinnamevettha taṃ gayhatīti dassento ‘‘yesaṃ…pe… adhippāyo’’ti vatvā puna anavasesameva saṅgaṇhanto ‘‘asaññasattānampicā’’tiādimāha. Tattha sabbasatte sandhāyāti adhippāyoti yojanā. Pāṇisamphassāpi kamantītiādikaṃ sarīrapakatīti sambandho.

    ૭૩૩-૭૩૪. પઞ્ચહિ વિઞ્ઞાણેહિ ન ચવતિ, ન ઉપપજ્જતીતિ વાદં પરવાદી નાનુજાનાતીતિ આહ ‘‘સુત્ત…પે॰… વત્તબ્બ’’ન્તિ.

    733-734. Pañcahi viññāṇehi na cavati, na upapajjatīti vādaṃ paravādī nānujānātīti āha ‘‘sutta…pe… vattabba’’nti.

    તતિયસઞ્ઞાવેદયિતકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Tatiyasaññāvedayitakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૫૩) ૯. તતિયસઞ્ઞાવેદયિતકથા • (153) 9. Tatiyasaññāvedayitakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૯. તતિયસઞ્ઞાવેદયિતકથાવણ્ણના • 9. Tatiyasaññāvedayitakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૯. તતિયસઞ્ઞાવેદયિતકથાવણ્ણના • 9. Tatiyasaññāvedayitakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact