Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૨. થમ્ભારોપકત્થેરઅપદાનં
2. Thambhāropakattheraapadānaṃ
૫.
5.
‘‘નિબ્બુતે લોકનાથમ્હિ, ધમ્મદસ્સીનરાસભે;
‘‘Nibbute lokanāthamhi, dhammadassīnarāsabhe;
આરોપેસિં ધજત્થમ્ભં, બુદ્ધસેટ્ઠસ્સ ચેતિયે.
Āropesiṃ dhajatthambhaṃ, buddhaseṭṭhassa cetiye.
૬.
6.
‘‘નિસ્સેણિં માપયિત્વાન, થૂપસેટ્ઠં સમારુહિં;
‘‘Nisseṇiṃ māpayitvāna, thūpaseṭṭhaṃ samāruhiṃ;
જાતિપુપ્ફં ગહેત્વાન, થૂપમ્હિ અભિરોપયિં.
Jātipupphaṃ gahetvāna, thūpamhi abhiropayiṃ.
૭.
7.
‘‘અહો બુદ્ધો અહો ધમ્મો, અહો નો સત્થુ સમ્પદા;
‘‘Aho buddho aho dhammo, aho no satthu sampadā;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, થૂપપૂજાયિદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, thūpapūjāyidaṃ phalaṃ.
૮.
8.
‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, થૂપસીખસનામકા;
‘‘Catunnavutito kappe, thūpasīkhasanāmakā;
સોળસાસિંસુ રાજાનો, ચક્કવત્તી મહબ્બલા.
Soḷasāsiṃsu rājāno, cakkavattī mahabbalā.
૯.
9.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા થમ્ભારોપકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā thambhāropako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
થમ્ભારોપકત્થેરસ્સાપદાનં દુતિયં.
Thambhāropakattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૨. થમ્ભારોપકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 2. Thambhāropakattheraapadānavaṇṇanā