Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    3-5. டா²னியஸுத்தாதி³வண்ணனா

    3-5. Ṭhāniyasuttādivaṇṇanā

    204-206. காமராகே³ன க³தி⁴தப்³ப³ட்டா²னபூ⁴தா காமராக³ட்டா²னியாதி ஆஹ ‘‘ஆரம்மணத⁴ம்மான’’ந்தி. ‘‘மனஸிகாரப³ஹுலீகாரா’’தி வுத்தத்தா ‘‘ஆரம்மணேனேவ கதி²த’’ந்தி வுத்தங். வுத்தபரிச்சே²தோ³தி ஏதேன ந கேவலங் ஆரம்மணவஸேனேவ, அத² கோ² உபனிஸ்ஸயவஸேனபெத்த² அத்தோ² லப்³ப⁴தீதி த³ஸ்ஸேதி. பட²மவக்³க³ஸ்ஸ ஹி து³தியே ஸுத்தே உபனிஸ்ஸயவஸேனேவ அத்தோ² த³ஸ்ஸிதோ. மிஸ்ஸகபொ³ஜ்ஜ²ங்கா³ கதி²தா அவிபா⁴கே³னேவ கதி²தத்தா. அபரிஹானியேதி தீஹி ஸிக்கா²ஹி அபரிஹானாவஹே.

    204-206. Kāmarāgena gadhitabbaṭṭhānabhūtā kāmarāgaṭṭhāniyāti āha ‘‘ārammaṇadhammāna’’nti. ‘‘Manasikārabahulīkārā’’ti vuttattā ‘‘ārammaṇeneva kathita’’nti vuttaṃ. Vuttaparicchedoti etena na kevalaṃ ārammaṇavaseneva, atha kho upanissayavasenapettha attho labbhatīti dasseti. Paṭhamavaggassa hi dutiye sutte upanissayavaseneva attho dassito. Missakabojjhaṅgā kathitā avibhāgeneva kathitattā. Aparihāniyeti tīhi sikkhāhi aparihānāvahe.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya
    3. டா²னியஸுத்தங் • 3. Ṭhāniyasuttaṃ
    4. அயோனிஸோமனஸிகாரஸுத்தங் • 4. Ayonisomanasikārasuttaṃ
    5. அபரிஹானியஸுத்தங் • 5. Aparihāniyasuttaṃ

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 3-5. டா²னியஸுத்தாதி³வண்ணனா • 3-5. Ṭhāniyasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact