Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૩-૫. ઠાનિયસુત્તાદિવણ્ણના
3-5. Ṭhāniyasuttādivaṇṇanā
૨૦૪-૨૦૬. તતિયે કામરાગટ્ઠાનિયાનન્તિ કામરાગસ્સ કારણભૂતાનં આરમ્મણધમ્માનં. બ્યાપાદટ્ઠાનિયાદીસુપિ એસેવ નયો. સકલઞ્હિ ઇદં સુત્તં આરમ્મણેનેવ કથિતં. પઠમવગ્ગસ્સ દુતિયસુત્તે વુત્તપરિચ્છેદોપેત્થ લબ્ભતેવ. ચતુત્થે મિસ્સકબોજ્ઝઙ્ગા કથિતા. પઞ્ચમે અપરિહાનિયે ધમ્મેતિ અપરિહાનિકરે સભાવધમ્મે.
204-206. Tatiye kāmarāgaṭṭhāniyānanti kāmarāgassa kāraṇabhūtānaṃ ārammaṇadhammānaṃ. Byāpādaṭṭhāniyādīsupi eseva nayo. Sakalañhi idaṃ suttaṃ ārammaṇeneva kathitaṃ. Paṭhamavaggassa dutiyasutte vuttaparicchedopettha labbhateva. Catutthe missakabojjhaṅgā kathitā. Pañcame aparihāniye dhammeti aparihānikare sabhāvadhamme.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૩. ઠાનિયસુત્તં • 3. Ṭhāniyasuttaṃ
૪. અયોનિસોમનસિકારસુત્તં • 4. Ayonisomanasikārasuttaṃ
૫. અપરિહાનિયસુત્તં • 5. Aparihāniyasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩-૫. ઠાનિયસુત્તાદિવણ્ણના • 3-5. Ṭhāniyasuttādivaṇṇanā