Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૩-૫. ઠાનિયસુત્તાદિવણ્ણના

    3-5. Ṭhāniyasuttādivaṇṇanā

    ૨૦૪-૨૦૬. કામરાગેન ગધિતબ્બટ્ઠાનભૂતા કામરાગટ્ઠાનિયાતિ આહ ‘‘આરમ્મણધમ્માન’’ન્તિ. ‘‘મનસિકારબહુલીકારા’’તિ વુત્તત્તા ‘‘આરમ્મણેનેવ કથિત’’ન્તિ વુત્તં. વુત્તપરિચ્છેદોતિ એતેન ન કેવલં આરમ્મણવસેનેવ, અથ ખો ઉપનિસ્સયવસેનપેત્થ અત્થો લબ્ભતીતિ દસ્સેતિ. પઠમવગ્ગસ્સ હિ દુતિયે સુત્તે ઉપનિસ્સયવસેનેવ અત્થો દસ્સિતો. મિસ્સકબોજ્ઝઙ્ગા કથિતા અવિભાગેનેવ કથિતત્તા. અપરિહાનિયેતિ તીહિ સિક્ખાહિ અપરિહાનાવહે.

    204-206. Kāmarāgena gadhitabbaṭṭhānabhūtā kāmarāgaṭṭhāniyāti āha ‘‘ārammaṇadhammāna’’nti. ‘‘Manasikārabahulīkārā’’ti vuttattā ‘‘ārammaṇeneva kathita’’nti vuttaṃ. Vuttaparicchedoti etena na kevalaṃ ārammaṇavaseneva, atha kho upanissayavasenapettha attho labbhatīti dasseti. Paṭhamavaggassa hi dutiye sutte upanissayavaseneva attho dassito. Missakabojjhaṅgā kathitā avibhāgeneva kathitattā. Aparihāniyeti tīhi sikkhāhi aparihānāvahe.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૩. ઠાનિયસુત્તં • 3. Ṭhāniyasuttaṃ
    ૪. અયોનિસોમનસિકારસુત્તં • 4. Ayonisomanasikārasuttaṃ
    ૫. અપરિહાનિયસુત્તં • 5. Aparihāniyasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩-૫. ઠાનિયસુત્તાદિવણ્ણના • 3-5. Ṭhāniyasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact