Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā

    થેય્યસત્થસમુટ્ઠાનવણ્ણના

    Theyyasatthasamuṭṭhānavaṇṇanā

    ૨૬૬. થેય્યસત્થં ઉપસ્સુતીતિ થેય્યસત્થેન સદ્ધિં સંવિધાય એકદ્ધાનમગ્ગગમનઞ્ચ ઉપસ્સુતિતિટ્ઠનઞ્ચ. સૂપવિઞ્ઞાપનેન ચાતિ ઇદં સૂપોદનવિઞ્ઞત્તિં સન્ધાય વુત્તં. રત્તિછન્નઞ્ચ ઓકાસન્તિ ‘‘રત્તન્ધકારે અપ્પદીપે, પટિચ્છન્ને ઓકાસે, અજ્ઝોકાસે પુરિસેન સદ્ધિ’’ન્તિ એવં વુત્તસિક્ખાપદત્તયં. બ્યૂહેન સત્તમાતિ ઇદં તદનન્તરમેવ ‘‘રથિકાય વા બ્યૂહે વા સિઙ્ઘાટકે વા પુરિસેન સદ્ધિ’’ન્તિ આગતસિક્ખાપદં સન્ધાય વુત્તં.

    266.Theyyasatthaṃ upassutīti theyyasatthena saddhiṃ saṃvidhāya ekaddhānamaggagamanañca upassutitiṭṭhanañca. Sūpaviññāpanena cāti idaṃ sūpodanaviññattiṃ sandhāya vuttaṃ. Rattichannañca okāsanti ‘‘rattandhakāre appadīpe, paṭicchanne okāse, ajjhokāse purisena saddhi’’nti evaṃ vuttasikkhāpadattayaṃ. Byūhena sattamāti idaṃ tadanantarameva ‘‘rathikāya vā byūhe vā siṅghāṭake vā purisena saddhi’’nti āgatasikkhāpadaṃ sandhāya vuttaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi / ૯. થેય્યસત્થસમુટ્ઠાનં • 9. Theyyasatthasamuṭṭhānaṃ

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / થેય્યસત્થસમુટ્ઠાનવણ્ણના • Theyyasatthasamuṭṭhānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact