Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૬. થેય્યસત્થસિક્ખાપદવણ્ણના

    6. Theyyasatthasikkhāpadavaṇṇanā

    ૪૦૯. થેય્યસત્થો ચે સુદ્ધમાતુગામો દ્વે આપત્તિયો. અથ ભિક્ખુનિયો, સમયો રક્ખતિ. થેય્યસત્થભાવસ્સ ઠાનં કત્વા રક્ખણીયત્તા સહધમ્મિકાનં રક્ખતિયેવાતિ એકે. થેય્યભાવે ન સહધમ્મિકતા, તસ્મા ન રક્ખતિ એવાતિ એકે. અપારાજિકથેય્યભાવે સતિ સહધમ્મિકભાવોતિ ચે? ઇતરસ્મિં ઇતરન્તિ સમયો અનિસ્સટો આપજ્જતિ. ભિક્ખુ થેય્યસત્થો ચે, યથાવત્થુકમેવ. થેય્યસત્થે થેય્યસત્થસઞ્ઞી સદ્ધિં સંવિધાયાતિ ચ. ‘‘સદ્ધિ’’ન્તિ પદં કેસુચિ નત્થિ, તં અનનુરૂપં. તથા દુતિયેપિ.

    409. Theyyasattho ce suddhamātugāmo dve āpattiyo. Atha bhikkhuniyo, samayo rakkhati. Theyyasatthabhāvassa ṭhānaṃ katvā rakkhaṇīyattā sahadhammikānaṃ rakkhatiyevāti eke. Theyyabhāve na sahadhammikatā, tasmā na rakkhati evāti eke. Apārājikatheyyabhāve sati sahadhammikabhāvoti ce? Itarasmiṃ itaranti samayo anissaṭo āpajjati. Bhikkhu theyyasattho ce, yathāvatthukameva. Theyyasatthe theyyasatthasaññī saddhiṃ saṃvidhāyāti ca. ‘‘Saddhi’’nti padaṃ kesuci natthi, taṃ ananurūpaṃ. Tathā dutiyepi.

    થેય્યસત્થસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Theyyasatthasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૭. સપ્પાણકવગ્ગો • 7. Sappāṇakavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૬. થેય્યસત્થસિક્ખાપદવણ્ણના • 6. Theyyasatthasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૬. થેય્યસત્થસિક્ખાપદવણ્ણના • 6. Theyyasatthasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૬. થેય્યસત્થસિક્ખાપદં • 6. Theyyasatthasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact