Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. ઠિતઞ્જલિયત્થેરઅપદાનં

    9. Ṭhitañjaliyattheraapadānaṃ

    ૪૨.

    42.

    ‘‘મિગલુદ્દો પુરે આસિં, અરઞ્ઞે કાનને અહં;

    ‘‘Migaluddo pure āsiṃ, araññe kānane ahaṃ;

    તત્થ અદ્દસં 1 સમ્બુદ્ધં, બાત્તિંસવરલક્ખણં.

    Tattha addasaṃ 2 sambuddhaṃ, bāttiṃsavaralakkhaṇaṃ.

    ૪૩.

    43.

    ‘‘તત્થાહં અઞ્જલિં કત્વા, પક્કામિં પાચિનામુખો;

    ‘‘Tatthāhaṃ añjaliṃ katvā, pakkāmiṃ pācināmukho;

    અવિદૂરે નિસિન્નસ્સ, નિયકે પણ્ણસન્થરે.

    Avidūre nisinnassa, niyake paṇṇasanthare.

    ૪૪.

    44.

    ‘‘તતો મે અસનીપાતો, મત્થકે નિપતી તદા;

    ‘‘Tato me asanīpāto, matthake nipatī tadā;

    સોહં મરણકાલમ્હિ, અકાસિં પુનરઞ્જલિં.

    Sohaṃ maraṇakālamhi, akāsiṃ punarañjaliṃ.

    ૪૫.

    45.

    ‘‘દ્વેનવુતે ઇતો કપ્પે, અઞ્જલિં અકરિં તદા;

    ‘‘Dvenavute ito kappe, añjaliṃ akariṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, અઞ્જલિસ્સ ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, añjalissa idaṃ phalaṃ.

    ૪૬.

    46.

    ‘‘ચતુપણ્ણાસકપ્પમ્હિ, મિગકેતુસનામકો;

    ‘‘Catupaṇṇāsakappamhi, migaketusanāmako;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૪૭.

    47.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ઠિતઞ્જલિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ṭhitañjaliyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ઠિતઞ્જલિયત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Ṭhitañjaliyattherassāpadānaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. તત્થદ્દસાસિં (સી॰ સ્યા॰)
    2. tatthaddasāsiṃ (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૯. ઠિતઞ્જલિયત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 9. Ṭhitañjaliyattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact