Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૨૬. થોમકવગ્ગો

    26. Thomakavaggo

    ૧. થોમકત્થેરઅપદાનં

    1. Thomakattheraapadānaṃ

    .

    1.

    ‘‘દેવલોકે ઠિતો સન્તો, વિપસ્સિસ્સ મહેસિનો;

    ‘‘Devaloke ṭhito santo, vipassissa mahesino;

    ધમ્મં સુણિત્વા મુદિતો, ઇમં વાચં અભાસહં.

    Dhammaṃ suṇitvā mudito, imaṃ vācaṃ abhāsahaṃ.

    .

    2.

    ‘‘‘નમો તે પુરિસાજઞ્ઞ, નમો તે પુરિસુત્તમ;

    ‘‘‘Namo te purisājañña, namo te purisuttama;

    બહુજ્જનં 1 તારયસિ, દેસેન્તો અમતં પદં’.

    Bahujjanaṃ 2 tārayasi, desento amataṃ padaṃ’.

    .

    3.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં વાચમભણિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ vācamabhaṇiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, થોમનાય ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, thomanāya idaṃ phalaṃ.

    .

    4.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો, વિમોક્ખાપિ ચ અટ્ઠિમે;

    ‘‘Paṭisambhidā catasso, vimokkhāpi ca aṭṭhime;

    છળભિઞ્ઞા સચ્છિકતા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    Chaḷabhiññā sacchikatā, kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા થોમકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā thomako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    થોમકત્થેરસ્સાપદાનં પઠમં.

    Thomakattherassāpadānaṃ paṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. બહું જનં (સી॰)
    2. bahuṃ janaṃ (sī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact