Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૮. તિકણ્ણિપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    8. Tikaṇṇipupphiyattheraapadānaṃ

    ૪૬.

    46.

    ‘‘દેવભૂતો અહં સન્તો, અચ્છરાહિ પુરક્ખતો;

    ‘‘Devabhūto ahaṃ santo, accharāhi purakkhato;

    પુબ્બકમ્મં સરિત્વાન, બુદ્ધસેટ્ઠં અનુસ્સરિં.

    Pubbakammaṃ saritvāna, buddhaseṭṭhaṃ anussariṃ.

    ૪૭.

    47.

    ‘‘તિકણ્ણિપુપ્ફં 1 પગ્ગય્હ, સકં ચિત્તં પસાદયિં;

    ‘‘Tikaṇṇipupphaṃ 2 paggayha, sakaṃ cittaṃ pasādayiṃ;

    બુદ્ધમ્હિ અભિરોપેસિં, વિપસ્સિમ્હિ નરાસભે.

    Buddhamhi abhiropesiṃ, vipassimhi narāsabhe.

    ૪૮.

    48.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૪૯.

    49.

    ‘‘તેસત્તતિમ્હિતો કપ્પે, ચતુરાસું રમુત્તમા;

    ‘‘Tesattatimhito kappe, caturāsuṃ ramuttamā;

    સત્તરતનસમ્પન્ના, ચક્કવત્તી મહબ્બલા.

    Sattaratanasampannā, cakkavattī mahabbalā.

    ૫૦.

    50.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા તિકણ્ણિપુપ્ફિયો 3 થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā tikaṇṇipupphiyo 4 thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    તિકણ્ણિપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં અટ્ઠમં.

    Tikaṇṇipupphiyattherassāpadānaṃ aṭṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. કિંકણિપુપ્ફં (ક॰)
    2. kiṃkaṇipupphaṃ (ka.)
    3. કિંકણિકપુપ્ફિયો (ક॰)
    4. kiṃkaṇikapupphiyo (ka.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact