Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. તિકિચ્છકત્થેરઅપદાનં

    9. Tikicchakattheraapadānaṃ

    ૩૯.

    39.

    ‘‘નગરે બન્ધુમતિયા, વેજ્જો આસિં સુસિક્ખિતો;

    ‘‘Nagare bandhumatiyā, vejjo āsiṃ susikkhito;

    આતુરાનં સદુક્ખાનં, મહાજનસુખાવહો.

    Āturānaṃ sadukkhānaṃ, mahājanasukhāvaho.

    ૪૦.

    40.

    ‘‘બ્યાધિતં સમણં દિસ્વા, સીલવન્તં મહાજુતિં;

    ‘‘Byādhitaṃ samaṇaṃ disvā, sīlavantaṃ mahājutiṃ;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, ભેસજ્જમદદિં તદા.

    Pasannacitto sumano, bhesajjamadadiṃ tadā.

    ૪૧.

    41.

    ‘‘અરોગો આસિ તેનેવ, સમણો સંવુતિન્દ્રિયો;

    ‘‘Arogo āsi teneva, samaṇo saṃvutindriyo;

    અસોકો નામ નામેન, ઉપટ્ઠાકો વિપસ્સિનો.

    Asoko nāma nāmena, upaṭṭhāko vipassino.

    ૪૨.

    42.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં ઓસધમદાસહં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ osadhamadāsahaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ભેસજ્જસ્સ ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, bhesajjassa idaṃ phalaṃ.

    ૪૩.

    43.

    ‘‘ઇતો ચ અટ્ઠમે કપ્પે, સબ્બોસધસનામકો;

    ‘‘Ito ca aṭṭhame kappe, sabbosadhasanāmako;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૪૪.

    44.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા તિકિચ્છકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā tikicchako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    તિકિચ્છકત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Tikicchakattherassāpadānaṃ navamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૯. તિકિચ્છકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 9. Tikicchakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact