Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૪. તિકિઙ્કણિપૂજકત્થેરઅપદાનં

    4. Tikiṅkaṇipūjakattheraapadānaṃ

    ૨૭.

    27.

    ‘‘હિમવન્તસ્સાવિદૂરે, ભૂતગણો નામ પબ્બતો;

    ‘‘Himavantassāvidūre, bhūtagaṇo nāma pabbato;

    તત્થદ્દસં પંસુકૂલં, દુમગ્ગમ્હિ વિલગ્ગિતં.

    Tatthaddasaṃ paṃsukūlaṃ, dumaggamhi vilaggitaṃ.

    ૨૮.

    28.

    ‘‘તીણિ કિઙ્કણિપુપ્ફાનિ, ઓચિનિત્વાનહં તદા;

    ‘‘Tīṇi kiṅkaṇipupphāni, ocinitvānahaṃ tadā;

    હટ્ઠો હટ્ઠેન ચિત્તેન, પંસુકૂલં અપૂજયિં.

    Haṭṭho haṭṭhena cittena, paṃsukūlaṃ apūjayiṃ.

    ૨૯.

    29.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં કમ્મમકરિં તદા;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ kammamakariṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, તિણ્ણં પુપ્ફાનિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, tiṇṇaṃ pupphānidaṃ phalaṃ.

    ૩૦.

    30.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા તિકિઙ્કણિપૂજકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā tikiṅkaṇipūjako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    તિકિઙ્કણિપૂજકત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.

    Tikiṅkaṇipūjakattherassāpadānaṃ catutthaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact