Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. તિમિરપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    9. Timirapupphiyattheraapadānaṃ

    ૩૧.

    31.

    ‘‘ચન્દભાગાનદીતીરે, અનુસોતં વજામહં;

    ‘‘Candabhāgānadītīre, anusotaṃ vajāmahaṃ;

    અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, સાલરાજંવ ફુલ્લિતં.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, sālarājaṃva phullitaṃ.

    ૩૨.

    32.

    ‘‘પસન્નચિત્તો સુમનો, પચ્ચેકમુનિમુત્તમં;

    ‘‘Pasannacitto sumano, paccekamunimuttamaṃ;

    ગહેત્વા તિમિરં પુપ્ફં, મત્થકે ઓકિરિં અહં.

    Gahetvā timiraṃ pupphaṃ, matthake okiriṃ ahaṃ.

    ૩૩.

    33.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૩૪.

    34.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા તિમિરપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā timirapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    તિમિરપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Timirapupphiyattherassāpadānaṃ navamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. તમાલપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Tamālapupphiyattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact