Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. તિન્દુકફલદાયકત્થેરઅપદાનં

    9. Tindukaphaladāyakattheraapadānaṃ

    ૫૯.

    59.

    ‘‘કણિકારંવ જોતન્તં, નિસિન્નં પબ્બતન્તરે;

    ‘‘Kaṇikāraṃva jotantaṃ, nisinnaṃ pabbatantare;

    અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, ઓઘતિણ્ણમનાસવં.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, oghatiṇṇamanāsavaṃ.

    ૬૦.

    60.

    ‘‘તિન્દુકં સફલં દિસ્વા, ભિન્દિત્વાન સકોસકં 1;

    ‘‘Tindukaṃ saphalaṃ disvā, bhinditvāna sakosakaṃ 2;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, સયમ્ભુસ્સ મદાસહં 3.

    Pasannacitto sumano, sayambhussa madāsahaṃ 4.

    ૬૧.

    61.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં ફલમદદિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ phalamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.

    ૬૨.

    62.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા તિન્દુકફલદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā tindukaphaladāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    તિન્દુકફલદાયકત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Tindukaphaladāyakattherassāpadānaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. સકોટકં (સી॰), સકોટિકં (સ્યા॰)
    2. sakoṭakaṃ (sī.), sakoṭikaṃ (syā.)
    3. વેસ્સભુસ્સ અદાસહં (સી॰)
    4. vessabhussa adāsahaṃ (sī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact