Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૪. તિરચ્છાનકથાવણ્ણના

    4. Tiracchānakathāvaṇṇanā

    ૮૬૯-૮૭૧. તસ્સાતિ એરાવણનામકસ્સ દેવપુત્તસ્સ. તહિં કીળનકાલે હત્થિવણ્ણેન વિકુબ્બનં સન્ધાય ‘‘હત્થિનાગસ્સા’’તિ વુત્તં. દિબ્બયાનસ્સાતિ એત્થાપિ એસેવ નયો. ન હિ એકન્તસુખપ્પચ્ચયટ્ઠાને સગ્ગે દુક્ખાધિટ્ઠાનસ્સ અકુસલકમ્મસમુટ્ઠાનસ્સ અત્તભાવસ્સ સમ્ભવો યુત્તો. તેનાહ ‘‘ન તિરચ્છાનગતસ્સા’’તિ.

    869-871. Tassāti erāvaṇanāmakassa devaputtassa. Tahiṃ kīḷanakāle hatthivaṇṇena vikubbanaṃ sandhāya ‘‘hatthināgassā’’ti vuttaṃ. Dibbayānassāti etthāpi eseva nayo. Na hi ekantasukhappaccayaṭṭhāne sagge dukkhādhiṭṭhānassa akusalakammasamuṭṭhānassa attabhāvassa sambhavo yutto. Tenāha ‘‘na tiracchānagatassā’’ti.

    તિરચ્છાનકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Tiracchānakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૯૭) ૪. તિરચ્છાનકથા • (197) 4. Tiracchānakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૪. તિરચ્છાનકથાવણ્ણના • 4. Tiracchānakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૪. તિરચ્છાનકથાવણ્ણના • 4. Tiracchānakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact