Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā

    તિરચ્છાનવત્થુકથાવણ્ણના

    Tiracchānavatthukathāvaṇṇanā

    ૧૧૧. ઉદકસઞ્ચારિકં મણ્ડૂકભક્ખં નાગસરીરન્તિ સમ્બન્ધિતબ્બં. વિસ્સરભયેનાતિ નાગસ્સ સરીરં દિસ્વા ભિક્ખુનો વિરવનભયેન. કપિમિદ્ધાદીસુ નાગસરીરં નુપ્પજ્જતીતિ તદુપ્પત્તિસીમં દસ્સેન્તો આહ ‘‘વિસ્સટ્ઠો’’તિઆદિ.

    111. Udakasañcārikaṃ maṇḍūkabhakkhaṃ nāgasarīranti sambandhitabbaṃ. Vissarabhayenāti nāgassa sarīraṃ disvā bhikkhuno viravanabhayena. Kapimiddhādīsu nāgasarīraṃ nuppajjatīti taduppattisīmaṃ dassento āha ‘‘vissaṭṭho’’tiādi.

    તિરચ્છાનવત્થુકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Tiracchānavatthukathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૪૯. તિરચ્છાનગતવત્થુ • 49. Tiracchānagatavatthu

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / તિરચ્છાનગતવત્થુકથા • Tiracchānagatavatthukathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / તિત્થિયપક્કન્તકકથાવણ્ણના • Titthiyapakkantakakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / તિરચ્છાનગતવત્થુકથાવણ્ણના • Tiracchānagatavatthukathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૪૯. તિરચ્છાનગતવત્થુ • 49. Tiracchānagatavatthu


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact