Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā

    ૫-૭. તિસ્સોપિકથાવણ્ણના

    5-7. Tissopikathāvaṇṇanā

    ૮૯૮-૯૦૦. ઇદાનિ તિસ્સોપિકથા નામ હોન્તિ. તત્થ અચિરજાતાનં પન સોતાપન્નાનં અરહત્તપ્પત્તિં સુપ્પવાસાય ચ ઉપાસિકાય સત્તવસ્સિકં ગબ્ભં દિસ્વા ‘‘અત્થિ ગબ્ભસેય્યાય અરહત્તપ્પત્તી’’તિ ચ સુપિને આકાસગમનાદીનિ દિસ્વા ‘‘અત્થિ ધમ્માભિસમયો’’તિ ચ ‘‘અત્થિ તત્થ અરહત્તપ્પત્તી’’તિ ચ ઇધાપિ યેસં લદ્ધિયો, સેય્યથાપિ તેસઞ્ઞેવ; તે સન્ધાય પુચ્છા સકવાદિસ્સ, પટિઞ્ઞા ઇતરસ્સ. સેસમેત્થ પુરિમકથા સદિસમેવાતિ.

    898-900. Idāni tissopikathā nāma honti. Tattha acirajātānaṃ pana sotāpannānaṃ arahattappattiṃ suppavāsāya ca upāsikāya sattavassikaṃ gabbhaṃ disvā ‘‘atthi gabbhaseyyāya arahattappattī’’ti ca supine ākāsagamanādīni disvā ‘‘atthi dhammābhisamayo’’ti ca ‘‘atthi tattha arahattappattī’’ti ca idhāpi yesaṃ laddhiyo, seyyathāpi tesaññeva; te sandhāya pucchā sakavādissa, paṭiññā itarassa. Sesamettha purimakathā sadisamevāti.

    તિસ્સોપિકથાવણ્ણના.

    Tissopikathāvaṇṇanā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૨૧૨-૪) ૫-૭. તિસ્સોપિકથા • (212-4) 5-7. Tissopikathā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૫-૭. તિસ્સોપિકથાવણ્ણના • 5-7. Tissopikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૫-૭. તિસ્સોપિકથાવણ્ણના • 5-7. Tissopikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact