Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    319. தித்திரஜாதகங் (4-2-9)

    319. Tittirajātakaṃ (4-2-9)

    73.

    73.

    ஸுஸுக²ங் வத ஜீவாமி, லபா⁴மி சேவ பு⁴ஞ்ஜிதுங்;

    Susukhaṃ vata jīvāmi, labhāmi ceva bhuñjituṃ;

    பரிபந்தே²வ திட்டா²மி, கா நு ப⁴ந்தே க³தீ மம.

    Paripantheva tiṭṭhāmi, kā nu bhante gatī mama.

    74.

    74.

    மனோ சே தே நப்பணமதி, பக்கி² பாபஸ்ஸ கம்முனோ;

    Mano ce te nappaṇamati, pakkhi pāpassa kammuno;

    அப்³யாவடஸ்ஸ ப⁴த்³ரஸ்ஸ, ந பாபமுபலிம்பதி.

    Abyāvaṭassa bhadrassa, na pāpamupalimpati.

    75.

    75.

    ஞாதகோ நோ நிஸின்னோதி, ப³ஹு ஆக³ச்ச²தே ஜனோ;

    Ñātako no nisinnoti, bahu āgacchate jano;

    படிச்ச கம்மங் பு²ஸதி, தஸ்மிங் மே ஸங்கதே மனோ.

    Paṭicca kammaṃ phusati, tasmiṃ me saṅkate mano.

    76.

    76.

    ந படிச்ச கம்மங் பு²ஸதி, மனோ சே நப்பது³ஸ்ஸதி;

    Na paṭicca kammaṃ phusati, mano ce nappadussati;

    அப்பொஸ்ஸுக்கஸ்ஸ ப⁴த்³ரஸ்ஸ, ந பாபமுபலிம்பதீதி.

    Appossukkassa bhadrassa, na pāpamupalimpatīti.

    தித்திரஜாதகங் நவமங்.

    Tittirajātakaṃ navamaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [319] 9. தித்திரஜாதகவண்ணனா • [319] 9. Tittirajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact