Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૧૦. તિવણ્ટિપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    10. Tivaṇṭipupphiyattheraapadānaṃ

    ૫૭.

    57.

    ‘‘અભિભૂતં પનિજ્ઝન્તિ 1, સબ્બે સઙ્ગમ્મ તે મમં 2;

    ‘‘Abhibhūtaṃ panijjhanti 3, sabbe saṅgamma te mamaṃ 4;

    તેસં નિજ્ઝાયમાનાનં, પરિળાહો અજાયથ.

    Tesaṃ nijjhāyamānānaṃ, pariḷāho ajāyatha.

    ૫૮.

    58.

    ‘‘સુનન્દો નામ નામેન, બુદ્ધસ્સ સાવકો તદા;

    ‘‘Sunando nāma nāmena, buddhassa sāvako tadā;

    ધમ્મદસ્સિસ્સ મુનિનો, આગચ્છિ મમ સન્તિકં.

    Dhammadassissa munino, āgacchi mama santikaṃ.

    ૫૯.

    59.

    ‘‘યે મે બદ્ધચરા આસું, તે મે પુપ્ફં અદું તદા;

    ‘‘Ye me baddhacarā āsuṃ, te me pupphaṃ aduṃ tadā;

    તાહં પુપ્ફં ગહેત્વાન, સાવકે અભિરોપયિં.

    Tāhaṃ pupphaṃ gahetvāna, sāvake abhiropayiṃ.

    ૬૦.

    60.

    ‘‘સોહં કાલંકતો તત્થ, પુનાપિ ઉપપજ્જહં;

    ‘‘Sohaṃ kālaṃkato tattha, punāpi upapajjahaṃ;

    અટ્ઠારસે કપ્પસતે, વિનિપાતં ન ગચ્છહં.

    Aṭṭhārase kappasate, vinipātaṃ na gacchahaṃ.

    ૬૧.

    61.

    ‘‘તેરસેતો કપ્પસતે, અટ્ઠાસું ધૂમકેતુનો;

    ‘‘Teraseto kappasate, aṭṭhāsuṃ dhūmaketuno;

    સત્તરતનસમ્પન્ના, ચક્કવત્તી મહબ્બલા.

    Sattaratanasampannā, cakkavattī mahabbalā.

    ૬૨.

    62.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા તિવણ્ટિપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ;

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā tivaṇṭipupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti;

    તિવણ્ટિપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં દસમં.

    Tivaṇṭipupphiyattherassāpadānaṃ dasamaṃ.

    કુટજપુપ્ફિયવગ્ગો એકૂનવીસતિમો.

    Kuṭajapupphiyavaggo ekūnavīsatimo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    કુટજો બન્ધુજીવી ચ, કોટુમ્બરિકહત્થિયો;

    Kuṭajo bandhujīvī ca, koṭumbarikahatthiyo;

    ઇસિમુગ્ગો ચ બોધિ ચ, એકચિન્તી તિકણ્ણિકો;

    Isimuggo ca bodhi ca, ekacintī tikaṇṇiko;

    એકચારી તિવણ્ટિ ચ, ગાથા દ્વાસટ્ઠિ કિત્તિતાતિ.

    Ekacārī tivaṇṭi ca, gāthā dvāsaṭṭhi kittitāti.







    Footnotes:
    1. અભિભૂતોપનિજ્ઝન્તિ (સી॰)
    2. અભિભું થેરં પનિજ્ઝામ, સબ્બે સઙ્ગમ્મ તે મયં (સ્યા॰)
    3. abhibhūtopanijjhanti (sī.)
    4. abhibhuṃ theraṃ panijjhāma, sabbe saṅgamma te mayaṃ (syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact