Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૨૫. તુવરદાયકવગ્ગો

    25. Tuvaradāyakavaggo

    ૧. તુવરદાયકત્થેરઅપદાનં

    1. Tuvaradāyakattheraapadānaṃ

    .

    1.

    ‘‘મિગલુદ્દો પુરે આસિં, અરઞ્ઞે કાનને અહં;

    ‘‘Migaluddo pure āsiṃ, araññe kānane ahaṃ;

    ભરિત્વા તુવરમાદાય 1, સઙ્ઘસ્સ અદદિં અહં.

    Bharitvā tuvaramādāya 2, saṅghassa adadiṃ ahaṃ.

    .

    2.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં દાનમદદિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ dānamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, તુવરસ્સ ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, tuvarassa idaṃ phalaṃ.

    .

    3.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો, વિમોક્ખાપિ ચ અટ્ઠિમે;

    ‘‘Paṭisambhidā catasso, vimokkhāpi ca aṭṭhime;

    છળભિઞ્ઞા સચ્છિકતા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    Chaḷabhiññā sacchikatā, kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા તુવરદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā tuvaradāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    તુવરદાયકત્થેરસ્સાપદાનં પઠમં.

    Tuvaradāyakattherassāpadānaṃ paṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. ભરિત્વા તુરવમાદાય (ક॰), ભજ્જિતં તુવરમાદાય (?) એત્થ તુવરન્તિ મુગ્ગકલાયસદિસં તુવરટ્ઠિન્તિ તદટ્ઠકથા; તુવરો ધઞ્ઞભેદેતિ સક્કતાભિધાને
    2. bharitvā turavamādāya (ka.), bhajjitaṃ tuvaramādāya (?) ettha tuvaranti muggakalāyasadisaṃ tuvaraṭṭhinti tadaṭṭhakathā; tuvaro dhaññabhedeti sakkatābhidhāne



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. તુવરદાયકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Tuvaradāyakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact