Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૫. ઉબ્બિરિથેરીગાથા

    5. Ubbiritherīgāthā

    ૫૧.

    51.

    ‘‘અમ્મ જીવાતિ વનમ્હિ કન્દસિ, અત્તાનં અધિગચ્છ ઉબ્બિરિ;

    ‘‘Amma jīvāti vanamhi kandasi, attānaṃ adhigaccha ubbiri;

    ચુલ્લાસીતિસહસ્સાનિ 1, સબ્બા જીવસનામિકા;

    Cullāsītisahassāni 2, sabbā jīvasanāmikā;

    એતમ્હાળાહને દડ્ઢા, તાસં કમનુસોચસિ.

    Etamhāḷāhane daḍḍhā, tāsaṃ kamanusocasi.

    ૫૨.

    52.

    ‘‘અબ્બહી 3 વત મે સલ્લં, દુદ્દસં હદયસ્સિતં 4;

    ‘‘Abbahī 5 vata me sallaṃ, duddasaṃ hadayassitaṃ 6;

    યં મે સોકપરેતાય, ધીતુસોકં બ્યપાનુદિ.

    Yaṃ me sokaparetāya, dhītusokaṃ byapānudi.

    ૫૩.

    53.

    ‘‘સાજ્જ અબ્બૂળ્હસલ્લાહં, નિચ્છાતા પરિનિબ્બુતા;

    ‘‘Sājja abbūḷhasallāhaṃ, nicchātā parinibbutā;

    બુદ્ધં ધમ્મઞ્ચ સઙ્ઘઞ્ચ, ઉપેમિ સરણં મુનિ’’ન્તિ.

    Buddhaṃ dhammañca saṅghañca, upemi saraṇaṃ muni’’nti.

    … ઉબ્બિરી થેરી….

    … Ubbirī therī….







    Footnotes:
    1. ચૂળાસીતિસહસ્સાનિ (સી॰)
    2. cūḷāsītisahassāni (sī.)
    3. અબ્બુતી (સ્યા॰), અબ્બુળ્હં (ક॰)
    4. હદયનિસ્સિતં (સી॰ સ્યા॰)
    5. abbutī (syā.), abbuḷhaṃ (ka.)
    6. hadayanissitaṃ (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૫. ઉબ્બિરિથેરીગાથાવણ્ણના • 5. Ubbiritherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact