Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૭. ઉચ્છઙ્ગપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં
7. Ucchaṅgapupphiyattheraapadānaṃ
૧૪૨.
142.
‘‘નગરે બન્ધુમતિયા, અહોસિં માલિકો તદા;
‘‘Nagare bandhumatiyā, ahosiṃ māliko tadā;
ઉચ્છઙ્ગં પૂરયિત્વાન, અગમં અન્તરાપણં.
Ucchaṅgaṃ pūrayitvāna, agamaṃ antarāpaṇaṃ.
૧૪૩.
143.
‘‘ભગવા તમ્હિ સમયે, ભિક્ખુસઙ્ઘપુરક્ખતો;
‘‘Bhagavā tamhi samaye, bhikkhusaṅghapurakkhato;
મહતા આનુભાવેન, નિય્યાતિ લોકનાયકો.
Mahatā ānubhāvena, niyyāti lokanāyako.
૧૪૪.
144.
‘‘દિસ્વાન લોકપજ્જોતં, વિપસ્સિં લોકતારણં;
‘‘Disvāna lokapajjotaṃ, vipassiṃ lokatāraṇaṃ;
પુપ્ફં પગ્ગય્હ ઉચ્છઙ્ગા, બુદ્ધસેટ્ઠં અપૂજયિં.
Pupphaṃ paggayha ucchaṅgā, buddhaseṭṭhaṃ apūjayiṃ.
૧૪૫.
145.
‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;
‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.
૧૪૬.
146.
‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.
‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.
૧૪૭.
147.
‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.
‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.
૧૪૮.
148.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા ઉચ્છઙ્ગપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā ucchaṅgapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
ઉચ્છઙ્ગપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.
Ucchaṅgapupphiyattherassāpadānaṃ sattamaṃ.