Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૫. ઉચ્છુખણ્ડિકત્થેરઅપદાનં

    5. Ucchukhaṇḍikattheraapadānaṃ

    ૪૪.

    44.

    ‘‘નગરે બન્ધુમતિયા, દ્વારપાલો અહોસહં;

    ‘‘Nagare bandhumatiyā, dvārapālo ahosahaṃ;

    અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, સબ્બધમ્માન પારગું.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, sabbadhammāna pāraguṃ.

    ૪૫.

    45.

    ‘‘ઉચ્છુખણ્ડિકમાદાય, બુદ્ધસેટ્ઠસ્સદાસહં;

    ‘‘Ucchukhaṇḍikamādāya, buddhaseṭṭhassadāsahaṃ;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, વિપસ્સિસ્સ મહેસિનો.

    Pasannacitto sumano, vipassissa mahesino.

    ૪૬.

    46.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં ઉચ્છુમદદિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ ucchumadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ઉચ્છુખણ્ડસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, ucchukhaṇḍassidaṃ phalaṃ.

    ૪૭.

    47.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૪૮.

    48.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૪૯.

    49.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ઉચ્છુખણ્ડિકો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ucchukhaṇḍiko thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    ઉચ્છુખણ્ડિકત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.

    Ucchukhaṇḍikattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact