Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. ઉદકદાયકત્થેરઅપદાનં

    7. Udakadāyakattheraapadānaṃ

    ૫૧.

    51.

    ‘‘પદુમુત્તરબુદ્ધસ્સ , ભિક્ખુસઙ્ઘે અનુત્તરે;

    ‘‘Padumuttarabuddhassa , bhikkhusaṅghe anuttare;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, પાનીઘટમપૂરયિં.

    Pasannacitto sumano, pānīghaṭamapūrayiṃ.

    ૫૨.

    52.

    ‘‘પબ્બતગ્ગે દુમગ્ગે વા, આકાસે વાથ ભૂમિયં;

    ‘‘Pabbatagge dumagge vā, ākāse vātha bhūmiyaṃ;

    યદા પાનીયમિચ્છામિ, ખિપ્પં નિબ્બત્તતે મમ.

    Yadā pānīyamicchāmi, khippaṃ nibbattate mama.

    ૫૩.

    53.

    ‘‘સતસહસ્સિતો કપ્પે, યં દાનમદદિં તદા;

    ‘‘Satasahassito kappe, yaṃ dānamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, દકદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, dakadānassidaṃ phalaṃ.

    ૫૪.

    54.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૫૫.

    55.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૫૬.

    56.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ઉદકદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā udakadāyako thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    ઉદકદાયકત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Udakadāyakattherassāpadānaṃ sattamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact