Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૨. ઉદકપૂજકત્થેરઅપદાનં

    2. Udakapūjakattheraapadānaṃ

    .

    7.

    ‘‘સુવણ્ણવણ્ણં સમ્બુદ્ધં, ગચ્છન્તં અનિલઞ્જસે;

    ‘‘Suvaṇṇavaṇṇaṃ sambuddhaṃ, gacchantaṃ anilañjase;

    ઘતાસનંવ જલિતં, આદિત્તંવ હુતાસનં.

    Ghatāsanaṃva jalitaṃ, ādittaṃva hutāsanaṃ.

    .

    8.

    ‘‘પાણિના ઉદકં ગય્હ, આકાસે ઉક્ખિપિં અહં;

    ‘‘Pāṇinā udakaṃ gayha, ākāse ukkhipiṃ ahaṃ;

    સમ્પટિચ્છિ મહાવીરો, બુદ્ધો કારુણિકો ઇસિ.

    Sampaṭicchi mahāvīro, buddho kāruṇiko isi.

    .

    9.

    ‘‘અન્તલિક્ખે ઠિતો સત્થા, પદુમુત્તરનામકો;

    ‘‘Antalikkhe ṭhito satthā, padumuttaranāmako;

    મમ સઙ્કપ્પમઞ્ઞાય, ઇમં ગાથમભાસથ.

    Mama saṅkappamaññāya, imaṃ gāthamabhāsatha.

    ૧૦.

    10.

    ‘‘‘ઇમિના દકદાનેન, પીતિઉપ્પાદનેન ચ;

    ‘‘‘Iminā dakadānena, pītiuppādanena ca;

    કપ્પસતસહસ્સમ્પિ, દુગ્ગતિં નુપપજ્જસિ’.

    Kappasatasahassampi, duggatiṃ nupapajjasi’.

    ૧૧.

    11.

    ‘‘તેન કમ્મેન દ્વિપદિન્દ, લોકજેટ્ઠ નરાસભ;

    ‘‘Tena kammena dvipadinda, lokajeṭṭha narāsabha;

    પત્તોમ્હિ અચલં ઠાનં, હિત્વા જયપરાજયં.

    Pattomhi acalaṃ ṭhānaṃ, hitvā jayaparājayaṃ.

    ૧૨.

    12.

    ‘‘સહસ્સરાજનામેન, તયો ચ ચક્કવત્તિનો;

    ‘‘Sahassarājanāmena, tayo ca cakkavattino;

    પઞ્ચસટ્ઠિકપ્પસતે, ચાતુરન્તા જનાધિપા.

    Pañcasaṭṭhikappasate, cāturantā janādhipā.

    ૧૩.

    13.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ઉદકપૂજકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā udakapūjako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ઉદકપૂજકત્થેરસ્સાપદાનં દુતિયં.

    Udakapūjakattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. થોમકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Thomakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact