Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૧૦. ઉદકસુત્તવણ્ણના

    10. Udakasuttavaṇṇanā

    ૧૦૩. ઉદકોતિ તસ્સ નામં. વેદં ઞાણં. સબ્બં જિતવાતિ સબ્બજિ. અવખતન્તિ નિખતં. ઉચ્છાદનધમ્મોતિ ઉચ્છાદેતબ્બસભાવો. પરિમદ્દનધમ્મોતિ પરિમદ્દિતબ્બસભાવો. પરિહતોતિ પરિહરિતો. ઓદનકુમ્માસૂપચયુચ્છાદનપરિમદ્દનપદેહીતિ વત્તબ્બં. ઉચ્છાદનં વા પરિમદ્દનમત્તમેવાતિ કત્વા ન ગહિતં.

    103.Udakoti tassa nāmaṃ. Vedaṃ ñāṇaṃ. Sabbaṃ jitavāti sabbaji. Avakhatanti nikhataṃ. Ucchādanadhammoti ucchādetabbasabhāvo. Parimaddanadhammoti parimadditabbasabhāvo. Parihatoti pariharito. Odanakummāsūpacayucchādanaparimaddanapadehīti vattabbaṃ. Ucchādanaṃ vā parimaddanamattamevāti katvā na gahitaṃ.

    ઉદકસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Udakasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.

    સળવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Saḷavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.

    દુતિયો પણ્ણાસકો.

    Dutiyo paṇṇāsako.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૦. ઉદકસુત્તં • 10. Udakasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. ઉદકસુત્તવણ્ણના • 10. Udakasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact