Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૪. ઉદપાનદાયકત્થેરઅપદાનં

    4. Udapānadāyakattheraapadānaṃ

    ૧૮.

    18.

    ‘‘વિપસ્સિનો ભગવતો, ઉદપાનો કતો મયા;

    ‘‘Vipassino bhagavato, udapāno kato mayā;

    પિણ્ડપાતઞ્ચ દત્વાન 1, નિય્યાદેસિમહં તદા.

    Piṇḍapātañca datvāna 2, niyyādesimahaṃ tadā.

    ૧૯.

    19.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં કમ્મમકરિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ kammamakariṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ઉદપાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, udapānassidaṃ phalaṃ.

    ૨૦.

    20.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ઉદપાનદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā udapānadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ઉદપાનદાયકત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.

    Udapānadāyakattherassāpadānaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. ગહેત્વાન (સ્યા॰)
    2. gahetvāna (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૪. ઉદપાનદાયકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 4. Udapānadāyakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact