Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૭. ઉદાયીસુત્તવણ્ણના

    7. Udāyīsuttavaṇṇanā

    ૨૩૪. ઇતિપીતિ ઇમિનાપિ કારણેન. અનિચ્ચેનાતિ અનિચ્ચભાવેન અનત્તલક્ખણં કથિતં. યસ્મા હેતુપચ્ચયા વિઞ્ઞાણસ્સ ઉપ્પત્તિ સતિ ચ ઉપ્પાદે નિરોધેન ભવિતબ્બં, ઉપ્પાદવયવન્તતાય અનિચ્ચં વિઞ્ઞાણં, યદિ ચ અત્તા સિયા પચ્ચયેહિ વિના સિજ્ઝેય્ય, ન ચ તથાસ્સ સિદ્ધિ, તસ્મા ‘‘વિઞ્ઞાણં અનત્તા’’તિ અનિચ્ચતાય અનત્તતા કથિતા.

    234.Itipīti imināpi kāraṇena. Aniccenāti aniccabhāvena anattalakkhaṇaṃ kathitaṃ. Yasmā hetupaccayā viññāṇassa uppatti sati ca uppāde nirodhena bhavitabbaṃ, uppādavayavantatāya aniccaṃ viññāṇaṃ, yadi ca attā siyā paccayehi vinā sijjheyya, na ca tathāssa siddhi, tasmā ‘‘viññāṇaṃ anattā’’ti aniccatāya anattatā kathitā.

    ઉદાયીસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Udāyīsuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૭. ઉદાયીસુત્તં • 7. Udāyīsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭. ઉદાયીસુત્તવણ્ણના • 7. Udāyīsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact