Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૧૦. ઉદ્દાલકદાયકત્થેરઅપદાનં

    10. Uddālakadāyakattheraapadānaṃ

    ૩૪.

    34.

    ‘‘કકુધો નામ નામેન, સયમ્ભૂ અપરાજિતો;

    ‘‘Kakudho nāma nāmena, sayambhū aparājito;

    પવના નિક્ખમિત્વાન, અનુપ્પત્તો મહાનદિં.

    Pavanā nikkhamitvāna, anuppatto mahānadiṃ.

    ૩૫.

    35.

    ‘‘ઉદ્દાલકં ગહેત્વાન, સયમ્ભુસ્સ અદાસહં;

    ‘‘Uddālakaṃ gahetvāna, sayambhussa adāsahaṃ;

    સંયતસ્સુજુભૂતસ્સ, પસન્નમાનસો અહં.

    Saṃyatassujubhūtassa, pasannamānaso ahaṃ.

    ૩૬.

    36.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પુપ્ફદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, pupphadānassidaṃ phalaṃ.

    ૩૭.

    37.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ઉદ્દાલકદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā uddālakadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ઉદ્દાલકદાયકત્થેરસ્સાપદાનં દસમં.

    Uddālakadāyakattherassāpadānaṃ dasamaṃ.

    તુવરદાયકવગ્ગો પઞ્ચવીસતિમો.

    Tuvaradāyakavaggo pañcavīsatimo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    તુવરનાગનળિના, વિરવી કુટિધૂપકો;

    Tuvaranāganaḷinā, viravī kuṭidhūpako;

    પત્તો ધાતુસત્તલિયો, બિમ્બિ ઉદ્દાલકેન ચ;

    Patto dhātusattaliyo, bimbi uddālakena ca;

    સત્તતિંસતિ ગાથાયો, ગણિતાયો વિભાવિભિ.

    Sattatiṃsati gāthāyo, gaṇitāyo vibhāvibhi.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. તુવરદાયકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Tuvaradāyakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact