Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. ઉદ્દાલકપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    7. Uddālakapupphiyattheraapadānaṃ

    ૨૪.

    24.

    ‘‘અનોમો 1 નામ સમ્બુદ્ધો, ગઙ્ગાકૂલે વસી તદા;

    ‘‘Anomo 2 nāma sambuddho, gaṅgākūle vasī tadā;

    ઉદ્દાલકં ગહેત્વાન, પૂજયિં અપરાજિતં.

    Uddālakaṃ gahetvāna, pūjayiṃ aparājitaṃ.

    ૨૫.

    25.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૨૬.

    26.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ઉદ્દાલકપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā uddālakapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ઉદ્દાલકપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Uddālakapupphiyattherassāpadānaṃ sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. સુજાતો (સ્યા॰), અનુમો (ક॰)
    2. sujāto (syā.), anumo (ka.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact