Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૭-૯. ઉડ્ડિતસુત્તાદિવણ્ણના

    7-9. Uḍḍitasuttādivaṇṇanā

    ૬૭. સત્તમે તણ્હાય ઉડ્ડિતોતિ તણ્હાય ઉલ્લઙ્ઘિતો. ચક્ખુઞ્હિ તણ્હારજ્જુના આવુનિત્વા રૂપનાગદન્તે ઉડ્ડિતં, સોતાદીનિ સદ્દાદીસૂતિ તણ્હાય ઉડ્ડિતો લોકો. મચ્ચુના પિહિતોતિ અનન્તરે અત્તભાવે કતં કમ્મં ન દૂરં એકચિત્તન્તરં, બલવતિયા પન મારણન્તિકવેદનાય પબ્બતેન વિય ઓત્થટત્તા સત્તા તં ન બુજ્ઝન્તીતિ ‘‘મચ્ચુના પિહિતો લોકો’’તિ વુત્તં. સત્તમં.

    67. Sattame taṇhāya uḍḍitoti taṇhāya ullaṅghito. Cakkhuñhi taṇhārajjunā āvunitvā rūpanāgadante uḍḍitaṃ, sotādīni saddādīsūti taṇhāya uḍḍito loko. Maccunā pihitoti anantare attabhāve kataṃ kammaṃ na dūraṃ ekacittantaraṃ, balavatiyā pana māraṇantikavedanāya pabbatena viya otthaṭattā sattā taṃ na bujjhantīti ‘‘maccunā pihito loko’’ti vuttaṃ. Sattamaṃ.

    ૬૮. અટ્ઠમે સ્વેવ પઞ્હો દેવતાય હેટ્ઠુપરિયાયવસેન પુચ્છિતો. અટ્ઠમં.

    68. Aṭṭhame sveva pañho devatāya heṭṭhupariyāyavasena pucchito. Aṭṭhamaṃ.

    ૬૯. નવમે સબ્બં ઉત્તાનમેવ. નવમં.

    69. Navame sabbaṃ uttānameva. Navamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૭. ઉડ્ડિતસુત્તં • 7. Uḍḍitasuttaṃ
    ૮. પિહિતસુત્તં • 8. Pihitasuttaṃ
    ૯. ઇચ્છાસુત્તં • 9. Icchāsuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)
    ૭. ઉડ્ડિતસુત્તવણ્ણના • 7. Uḍḍitasuttavaṇṇanā
    ૮. પિહિતસુત્તવણ્ણના • 8. Pihitasuttavaṇṇanā
    ૯. ઇચ્છાસુત્તવણ્ણના • 9. Icchāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact