Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૭. ઉડ્ડિતસુત્તં

    7. Uḍḍitasuttaṃ

    ૬૭.

    67.

    ‘‘કેનસ્સુ ઉડ્ડિતો લોકો, કેનસ્સુ પરિવારિતો;

    ‘‘Kenassu uḍḍito loko, kenassu parivārito;

    કેનસ્સુ પિહિતો લોકો, કિસ્મિં લોકો પતિટ્ઠિતો’’તિ.

    Kenassu pihito loko, kismiṃ loko patiṭṭhito’’ti.

    ‘‘તણ્હાય ઉડ્ડિતો લોકો, જરાય પરિવારિતો;

    ‘‘Taṇhāya uḍḍito loko, jarāya parivārito;

    મચ્ચુના પિહિતો લોકો, દુક્ખે લોકો પતિટ્ઠિતો’’તિ.

    Maccunā pihito loko, dukkhe loko patiṭṭhito’’ti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭-૯. ઉડ્ડિતસુત્તાદિવણ્ણના • 7-9. Uḍḍitasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૭. ઉડ્ડિતસુત્તવણ્ણના • 7. Uḍḍitasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact