Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. ઉદુમ્બરફલદાયકત્થેરઅપદાનં

    3. Udumbaraphaladāyakattheraapadānaṃ

    ૧૫.

    15.

    ‘‘વિનતાનદિયા તીરે, વિહાસિ પુરિસુત્તમો;

    ‘‘Vinatānadiyā tīre, vihāsi purisuttamo;

    અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, એકગ્ગં સુસમાહિતં.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, ekaggaṃ susamāhitaṃ.

    ૧૬.

    16.

    ‘‘તસ્મિં પસન્નમાનસો, કિલેસમલધોવને;

    ‘‘Tasmiṃ pasannamānaso, kilesamaladhovane;

    ઉદુમ્બરફલં ગય્હ, બુદ્ધસેટ્ઠસ્સદાસહં.

    Udumbaraphalaṃ gayha, buddhaseṭṭhassadāsahaṃ.

    ૧૭.

    17.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં ફલમદદિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ phalamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.

    ૧૮.

    18.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૧૯.

    19.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૨૦.

    20.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ઉદુમ્બરફલદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā udumbaraphaladāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ઉદુમ્બરફલદાયકત્થેરસ્સાપદાનં તતિયં.

    Udumbaraphaladāyakattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact