Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga

    ૨. ઉજ્જગ્ઘિકવગ્ગો

    2. Ujjagghikavaggo

    ૫૮૬. તેન સમયેન બુદ્ધો ભગવા સાવત્થિયં વિહરતિ જેતવને અનાથપિણ્ડિકસ્સ આરામે. તેન ખો પન સમયેન છબ્બગ્ગિયા ભિક્ખૂ મહાહસિતં હસન્તા અન્તરઘરે ગચ્છન્તિ…પે॰….

    586. Tena samayena buddho bhagavā sāvatthiyaṃ viharati jetavane anāthapiṇḍikassa ārāme. Tena kho pana samayena chabbaggiyā bhikkhū mahāhasitaṃ hasantā antaraghare gacchanti…pe….

    ‘‘ન ઉજ્જગ્ઘિકાય અન્તરઘરે ગમિસ્સામીતિ સિક્ખા કરણીયા’’તિ.

    ‘‘Na ujjagghikāya antaraghare gamissāmīti sikkhā karaṇīyā’’ti.

    ન ઉજ્જગ્ઘિકાય અન્તરઘરે ગન્તબ્બં. યો અનાદરિયં પટિચ્ચ મહાહસિતં હસન્તો અન્તરઘરે ગચ્છતિ, આપત્તિ દુક્કટસ્સ.

    Na ujjagghikāya antaraghare gantabbaṃ. Yo anādariyaṃ paṭicca mahāhasitaṃ hasanto antaraghare gacchati, āpatti dukkaṭassa.

    અનાપત્તિ અસઞ્ચિચ્ચ, અસ્સતિયા, અજાનન્તસ્સ, ગિલાનસ્સ, હસનીયસ્મિં વત્થુસ્મિં મિહિતમત્તં કરોતિ, આપદાસુ, ઉમ્મત્તકસ્સ, આદિકમ્મિકસ્સાતિ.

    Anāpatti asañcicca, assatiyā, ajānantassa, gilānassa, hasanīyasmiṃ vatthusmiṃ mihitamattaṃ karoti, āpadāsu, ummattakassa, ādikammikassāti.

    પઠમસિક્ખાપદં નિટ્ઠિતં.

    Paṭhamasikkhāpadaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૫૮૭. તેન સમયેન બુદ્ધો ભગવા સાવત્થિયં વિહરતિ જેતવને અનાથપિણ્ડિકસ્સ આરામે. તેન ખો પન સમયેન છબ્બગ્ગિયા ભિક્ખૂ મહાહસિતં હસન્તા અન્તરઘરે નિસીદન્તિ…પે॰….

    587. Tena samayena buddho bhagavā sāvatthiyaṃ viharati jetavane anāthapiṇḍikassa ārāme. Tena kho pana samayena chabbaggiyā bhikkhū mahāhasitaṃ hasantā antaraghare nisīdanti…pe….

    ‘‘ન ઉજ્જગ્ઘિકાય અન્તરઘરે નિસીદિસ્સામીતિ સિક્ખા કરણીયા’’તિ.

    ‘‘Na ujjagghikāya antaraghare nisīdissāmīti sikkhā karaṇīyā’’ti.

    ન ઉજ્જગ્ઘિકાય અન્તરઘરે નિસીદિતબ્બં. યો અનાદરિયં પટિચ્ચ મહાહસિતં હસન્તો અન્તરઘરે નિસીદતિ, આપત્તિ દુક્કટસ્સ.

    Na ujjagghikāya antaraghare nisīditabbaṃ. Yo anādariyaṃ paṭicca mahāhasitaṃ hasanto antaraghare nisīdati, āpatti dukkaṭassa.

    અનાપત્તિ અસઞ્ચિચ્ચ, અસ્સતિયા, અજાનન્તસ્સ, ગિલાનસ્સ, હસનીયસ્મિં વત્થુસ્મિં મિહિતમત્તં કરોતિ, આપદાસુ, ઉમ્મત્તકસ્સ, આદિકમ્મિકસ્સાતિ.

    Anāpatti asañcicca, assatiyā, ajānantassa, gilānassa, hasanīyasmiṃ vatthusmiṃ mihitamattaṃ karoti, āpadāsu, ummattakassa, ādikammikassāti.

    દુતિયસિક્ખાપદં નિટ્ઠિતં.

    Dutiyasikkhāpadaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૫૮૮. તેન સમયેન બુદ્ધો ભગવા સાવત્થિયં વિહરતિ જેતવને અનાથપિણ્ડિકસ્સ આરામે. તેન ખો પન સમયેન છબ્બગ્ગિયા ભિક્ખૂ ઉચ્ચાસદ્દં મહાસદ્દં કરોન્તા અન્તરઘરે ગચ્છન્તિ…પે॰….

    588. Tena samayena buddho bhagavā sāvatthiyaṃ viharati jetavane anāthapiṇḍikassa ārāme. Tena kho pana samayena chabbaggiyā bhikkhū uccāsaddaṃ mahāsaddaṃ karontā antaraghare gacchanti…pe….

    ‘‘અપ્પસદ્દો અન્તરઘરે ગમિસ્સામીતિ સિક્ખા કરણીયા’’તિ.

    ‘‘Appasaddo antaraghare gamissāmīti sikkhā karaṇīyā’’ti.

    અપ્પસદ્દેન અન્તરઘરે ગન્તબ્બં. યો અનાદરિયં પટિચ્ચ ઉચ્ચાસદ્દં મહાસદ્દં કરોન્તો અન્તરઘરે ગચ્છતિ, આપત્તિ દુક્કટસ્સ.

    Appasaddena antaraghare gantabbaṃ. Yo anādariyaṃ paṭicca uccāsaddaṃ mahāsaddaṃ karonto antaraghare gacchati, āpatti dukkaṭassa.

    અનાપત્તિ અસઞ્ચિચ્ચ, અસ્સતિયા, અજાનન્તસ્સ, ગિલાનસ્સ, આપદાસુ, ઉમ્મત્તકસ્સ, આદિકમ્મિકસ્સાતિ.

    Anāpatti asañcicca, assatiyā, ajānantassa, gilānassa, āpadāsu, ummattakassa, ādikammikassāti.

    તતિયસિક્ખાપદં નિટ્ઠિતં.

    Tatiyasikkhāpadaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૫૮૯. તેન સમયેન બુદ્ધો ભગવા સાવત્થિયં વિહરતિ જેતવને અનાથપિણ્ડિકસ્સ આરામે. તેન ખો પન સમયેન છબ્બગ્ગિયા ભિક્ખૂ ઉચ્ચાસદ્દં મહાસદ્દં કરોન્તા અન્તરઘરે નિસીદન્તિ…પે॰….

    589. Tena samayena buddho bhagavā sāvatthiyaṃ viharati jetavane anāthapiṇḍikassa ārāme. Tena kho pana samayena chabbaggiyā bhikkhū uccāsaddaṃ mahāsaddaṃ karontā antaraghare nisīdanti…pe….

    ‘‘અપ્પસદ્દો અન્તરઘરે નિસીદિસ્સામીતિ સિક્ખા કરણીયા’’તિ.

    ‘‘Appasaddo antaraghare nisīdissāmīti sikkhā karaṇīyā’’ti.

    અપ્પસદ્દેન અન્તરઘરે નિસીદિતબ્બં. યો અનાદરિયં પટિચ્ચ ઉચ્ચાસદ્દં મહાસદ્દં કરોન્તો અન્તરઘરે નિસીદતિ, આપત્તિ દુક્કટસ્સ.

    Appasaddena antaraghare nisīditabbaṃ. Yo anādariyaṃ paṭicca uccāsaddaṃ mahāsaddaṃ karonto antaraghare nisīdati, āpatti dukkaṭassa.

    અનાપત્તિ અસઞ્ચિચ્ચ…પે॰… આદિકમ્મિકસ્સાતિ.

    Anāpatti asañcicca…pe… ādikammikassāti.

    ચતુત્થસિક્ખાપદં નિટ્ઠિતં.

    Catutthasikkhāpadaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૫૯૦. તેન સમયેન બુદ્ધો ભગવા સાવત્થિયં વિહરતિ જેતવને અનાથપિણ્ડિકસ્સ આરામે. તેન ખો પન સમયેન છબ્બગ્ગિયા ભિક્ખૂ કાયપ્પચાલકં અન્તરઘરે ગચ્છન્તિ કાયં ઓલમ્બેન્તા…પે॰….

    590. Tena samayena buddho bhagavā sāvatthiyaṃ viharati jetavane anāthapiṇḍikassa ārāme. Tena kho pana samayena chabbaggiyā bhikkhū kāyappacālakaṃ antaraghare gacchanti kāyaṃ olambentā…pe….

    ‘‘ન કાયપ્પચાલકં અન્તરઘરે ગમિસ્સામીતિ સિક્ખા કરણીયા’’તિ.

    ‘‘Na kāyappacālakaṃ antaraghare gamissāmīti sikkhā karaṇīyā’’ti.

    ન કાયપ્પચાલકં અન્તરઘરે ગન્તબ્બં. કાયં પગ્ગહેત્વા ગન્તબ્બં . યો અનાદરિયં પટિચ્ચ કાયપ્પચાલકં અન્તરઘરે ગચ્છતિ કાયં ઓલમ્બેન્તો, આપત્તિ દુક્કટસ્સ.

    Na kāyappacālakaṃ antaraghare gantabbaṃ. Kāyaṃ paggahetvā gantabbaṃ . Yo anādariyaṃ paṭicca kāyappacālakaṃ antaraghare gacchati kāyaṃ olambento, āpatti dukkaṭassa.

    અનાપત્તિ અસઞ્ચિચ્ચ…પે॰… આદિકમ્મિકસ્સાતિ.

    Anāpatti asañcicca…pe… ādikammikassāti.

    પઞ્ચમસિક્ખાપદં નિટ્ઠિતં.

    Pañcamasikkhāpadaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૫૯૧. તેન સમયેન બુદ્ધો ભગવા સાવત્થિયં વિહરતિ જેતવને અનાથપિણ્ડિકસ્સ આરામે. તેન ખો પન સમયેન છબ્બગ્ગિયા ભિક્ખૂ કાયપ્પચાલકં અન્તરઘરે નિસીદન્તિ, કાયં ઓલમ્બેન્તા…પે॰….

    591. Tena samayena buddho bhagavā sāvatthiyaṃ viharati jetavane anāthapiṇḍikassa ārāme. Tena kho pana samayena chabbaggiyā bhikkhū kāyappacālakaṃ antaraghare nisīdanti, kāyaṃ olambentā…pe….

    ‘‘ન કાયપ્પચાલકં અન્તરઘરે નિસીદિસ્સામીતિ સિક્ખા કરણીયા’’તિ.

    ‘‘Na kāyappacālakaṃ antaraghare nisīdissāmīti sikkhā karaṇīyā’’ti.

    ન કાયપ્પચાલકં અન્તરઘરે નિસીદિતબ્બં. કાયં પગ્ગહેત્વા નિસીદિતબ્બં. યો અનાદરિયં પટિચ્ચ કાયપ્પચાલકં અન્તરઘરે નિસીદતિ કાયં ઓલમ્બેન્તો, આપત્તિ દુક્કટસ્સ.

    Na kāyappacālakaṃ antaraghare nisīditabbaṃ. Kāyaṃ paggahetvā nisīditabbaṃ. Yo anādariyaṃ paṭicca kāyappacālakaṃ antaraghare nisīdati kāyaṃ olambento, āpatti dukkaṭassa.

    અનાપત્તિ અસઞ્ચિચ્ચ, અસ્સતિયા, અજાનન્તસ્સ, ગિલાનસ્સ, વાસૂપગતસ્સ, આપદાસુ, ઉમ્મત્તકસ્સ, આદિકમ્મિકસ્સાતિ.

    Anāpatti asañcicca, assatiyā, ajānantassa, gilānassa, vāsūpagatassa, āpadāsu, ummattakassa, ādikammikassāti.

    છટ્ઠસિક્ખાપદં નિટ્ઠિતં.

    Chaṭṭhasikkhāpadaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૫૯૨. તેન સમયેન બુદ્ધો ભગવા સાવત્થિયં વિહરતિ જેતવને અનાથપિણ્ડિકસ્સ આરામે. તેન ખો પન સમયેન છબ્બગ્ગિયા ભિક્ખૂ બાહુપ્પચાલકં અન્તરઘરે ગચ્છન્તિ બાહું ઓલમ્બેન્તા…પે॰….

    592. Tena samayena buddho bhagavā sāvatthiyaṃ viharati jetavane anāthapiṇḍikassa ārāme. Tena kho pana samayena chabbaggiyā bhikkhū bāhuppacālakaṃ antaraghare gacchanti bāhuṃ olambentā…pe….

    ‘‘ન બાહુપ્પચાલકં અન્તરઘરે ગમિસ્સામીતિ સિક્ખા કરણીયા’’તિ.

    ‘‘Na bāhuppacālakaṃ antaraghare gamissāmīti sikkhā karaṇīyā’’ti.

    ન બાહુપ્પચાલકં અન્તરઘરે ગન્તબ્બં. બાહું પગ્ગહેત્વા ગન્તબ્બં. યો અનાદરિયં પટિચ્ચ બાહુપ્પચાલકં અન્તરઘરે ગચ્છતિ બાહું ઓલમ્બેન્તો, આપત્તિ દુક્કટસ્સ.

    Na bāhuppacālakaṃ antaraghare gantabbaṃ. Bāhuṃ paggahetvā gantabbaṃ. Yo anādariyaṃ paṭicca bāhuppacālakaṃ antaraghare gacchati bāhuṃ olambento, āpatti dukkaṭassa.

    અનાપત્તિ અસઞ્ચિચ્ચ…પે॰… આદિકમ્મિકસ્સાતિ.

    Anāpatti asañcicca…pe… ādikammikassāti.

    સત્તમસિક્ખાપદં નિટ્ઠિતં.

    Sattamasikkhāpadaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૫૯૩. તેન સમયેન બુદ્ધો ભગવા સાવત્થિયં વિહરતિ જેતવને અનાથપિણ્ડિકસ્સ આરામે. તેન ખો પન સમયેન છબ્બગ્ગિયા ભિક્ખૂ બાહુપ્પચાલકં અન્તરઘરે નિસીદન્તિ બાહું ઓલમ્બેન્તા…પે॰….

    593. Tena samayena buddho bhagavā sāvatthiyaṃ viharati jetavane anāthapiṇḍikassa ārāme. Tena kho pana samayena chabbaggiyā bhikkhū bāhuppacālakaṃ antaraghare nisīdanti bāhuṃ olambentā…pe….

    ‘‘ન બાહુપ્પચાલકં અન્તરઘરે નિસીદિસ્સામીતિ સિક્ખા કરણીયા’’તિ.

    ‘‘Na bāhuppacālakaṃ antaraghare nisīdissāmīti sikkhā karaṇīyā’’ti.

    ન બાહુપ્પચાલકં અન્તરઘરે નિસીદિતબ્બં. બાહું પગ્ગહેત્વા નિસીદિતબ્બં. યો અનાદરિયં પટિચ્ચ બાહુપ્પચાલકં અન્તરઘરે નિસીદતિ બાહું ઓલમ્બેન્તો, આપત્તિ દુક્કટસ્સ.

    Na bāhuppacālakaṃ antaraghare nisīditabbaṃ. Bāhuṃ paggahetvā nisīditabbaṃ. Yo anādariyaṃ paṭicca bāhuppacālakaṃ antaraghare nisīdati bāhuṃ olambento, āpatti dukkaṭassa.

    અનાપત્તિ અસઞ્ચિચ્ચ, અસ્સતિયા, અજાનન્તસ્સ, ગિલાનસ્સ, વાસૂપગતસ્સ, આપદાસુ, ઉમ્મત્તકસ્સ, આદિકમ્મિકસ્સાતિ.

    Anāpatti asañcicca, assatiyā, ajānantassa, gilānassa, vāsūpagatassa, āpadāsu, ummattakassa, ādikammikassāti.

    અટ્ઠમસિક્ખાપદં નિટ્ઠિતં.

    Aṭṭhamasikkhāpadaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૫૯૪. તેન સમયેન બુદ્ધો ભગવા સાવત્થિયં વિહરતિ જેતવને અનાથપિણ્ડકસ્સ આરામે . તેન ખો પન સમયેન છબ્બગ્ગિયા ભિક્ખૂ સીસપ્પચાલકં અન્તરઘરે ગચ્છન્તિ સીસં ઓલમ્બેન્તા…પે॰….

    594. Tena samayena buddho bhagavā sāvatthiyaṃ viharati jetavane anāthapiṇḍakassa ārāme . Tena kho pana samayena chabbaggiyā bhikkhū sīsappacālakaṃ antaraghare gacchanti sīsaṃ olambentā…pe….

    ‘‘ન સીસપ્પચાલકં અન્તરઘરે ગમિસ્સામીતિ સિક્ખા કરણીયા’’તિ.

    ‘‘Na sīsappacālakaṃ antaraghare gamissāmīti sikkhā karaṇīyā’’ti.

    ન સીસપ્પચાલકં અન્તરઘરે ગન્તબ્બં. સીસં પગ્ગહેત્વા ગન્તબ્બં. યો અનાદરિયં પટિચ્ચ સીસપ્પચાલકં અન્તરઘરે ગચ્છતિ સીસં ઓલમ્બેન્તો, આપત્તિ દુક્કટસ્સ.

    Na sīsappacālakaṃ antaraghare gantabbaṃ. Sīsaṃ paggahetvā gantabbaṃ. Yo anādariyaṃ paṭicca sīsappacālakaṃ antaraghare gacchati sīsaṃ olambento, āpatti dukkaṭassa.

    અનાપત્તિ અસઞ્ચિચ્ચ…પે॰… આદિકમ્મિકસ્સાતિ.

    Anāpatti asañcicca…pe… ādikammikassāti.

    નવમસિક્ખાપદં નિટ્ઠિતં.

    Navamasikkhāpadaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૫૯૫. તેન સમયેન બુદ્ધો ભગવા સાવત્થિયં વિહરતિ જેતવને અનાથપિણ્ડિકસ્સ આરામે. તેન ખો પન સમયેન છબ્બગ્ગિયા ભિક્ખૂ સીસપ્પચાલકં અન્તરઘરે નિસીદન્તિ સીસં ઓલમ્બેન્તા…પે॰….

    595. Tena samayena buddho bhagavā sāvatthiyaṃ viharati jetavane anāthapiṇḍikassa ārāme. Tena kho pana samayena chabbaggiyā bhikkhū sīsappacālakaṃ antaraghare nisīdanti sīsaṃ olambentā…pe….

    ‘‘ન સીસપ્પચાલકં અન્તરઘરે નિસીદિસ્સામીતિ સિક્ખા કરણીયા’’તિ.

    ‘‘Na sīsappacālakaṃ antaraghare nisīdissāmīti sikkhā karaṇīyā’’ti.

    ન સીસપ્પચાલકં અન્તરઘરે નિસીદિતબ્બં. સીસં પગ્ગહેત્વા નિસીદિતબ્બં . યો અનાદરિયં પટિચ્ચ સીસપ્પચાલકં અન્તરઘરે નિસીદતિ સીસં ઓલમ્બેન્તો, આપત્તિ દુક્કટસ્સ.

    Na sīsappacālakaṃ antaraghare nisīditabbaṃ. Sīsaṃ paggahetvā nisīditabbaṃ . Yo anādariyaṃ paṭicca sīsappacālakaṃ antaraghare nisīdati sīsaṃ olambento, āpatti dukkaṭassa.

    અનાપત્તિ અસઞ્ચિચ્ચ, અસ્સતિયા, અજાનન્તસ્સ, ગિલાનસ્સ, વાસૂપગતસ્સ, આપદાસુ, ઉમ્મત્તકસ્સ, આદિકમ્મિકસ્સાતિ.

    Anāpatti asañcicca, assatiyā, ajānantassa, gilānassa, vāsūpagatassa, āpadāsu, ummattakassa, ādikammikassāti.

    દસમસિક્ખાપદં નિટ્ઠિતં.

    Dasamasikkhāpadaṃ niṭṭhitaṃ.

    ઉજ્જગ્ઘિકવગ્ગો દુતિયો.

    Ujjagghikavaggo dutiyo.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૨. ઉજ્જગ્ઘિકવગ્ગવણ્ણના • 2. Ujjagghikavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૨. ઉજ્જગ્ઘિકવગ્ગવણ્ણના • 2. Ujjagghikavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૨. ઉજ્જગ્ઘિકવગ્ગવણ્ણના • 2. Ujjagghikavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૨. ઉજ્જગ્ઘિકવગ્ગવણ્ણના • 2. Ujjagghikavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૨. ઉજ્જગ્ઘિકવગ્ગ-અત્થયોજના • 2. Ujjagghikavagga-atthayojanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact