Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૩. ઉક્કોટનસિક્ખાપદવણ્ણના

    3. Ukkoṭanasikkhāpadavaṇṇanā

    ૩૯૨. તતિયે દ્વાદસ ઉક્કોટા વેદિતબ્બા. તત્થ અકતં કમ્મં, દુક્કટં કમ્મં, પુન કાતબ્બં કમ્મન્તિ અનુવાદાધિકરણે લબ્ભન્તિ. અનિહટં, દુન્નિહટં, ન પુન હરિતબ્બન્તિ વિવાદાધિકરણે લબ્ભન્તિ, અવિનિચ્છિતં, દુવિનિચ્છિતં, પુન વિનિચ્છિતબ્બન્તિ આપત્તાધિકરણે લબ્ભન્તિ. અવૂપસન્તં, દુવૂપસન્તં, પુન વૂપસમેતબ્બન્તિ કિચ્ચાધિકરણે લબ્ભન્તીતિ અટ્ઠકથાનયો, પાળિયં પનેત્થ મુખમત્તમેવ દસ્સિતં.

    392. Tatiye dvādasa ukkoṭā veditabbā. Tattha akataṃ kammaṃ, dukkaṭaṃ kammaṃ, puna kātabbaṃ kammanti anuvādādhikaraṇe labbhanti. Anihaṭaṃ, dunnihaṭaṃ, na puna haritabbanti vivādādhikaraṇe labbhanti, avinicchitaṃ, duvinicchitaṃ, puna vinicchitabbanti āpattādhikaraṇe labbhanti. Avūpasantaṃ, duvūpasantaṃ, puna vūpasametabbanti kiccādhikaraṇe labbhantīti aṭṭhakathānayo, pāḷiyaṃ panettha mukhamattameva dassitaṃ.

    ઉક્કોટનસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Ukkoṭanasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૭. સપ્પાણકવગ્ગો • 7. Sappāṇakavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૩. ઉક્કોટનસિક્ખાપદવણ્ણના • 3. Ukkoṭanasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૩. ઉક્કોટનસિક્ખાપદવણ્ણના • 3. Ukkoṭanasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૩. ઉક્કોટનસિક્ખાપદવણ્ણના • 3. Ukkoṭanasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૩. ઉક્કોટનસિક્ખાપદં • 3. Ukkoṭanasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact