Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૫. ઉક્કોટનસુત્તં

    5. Ukkoṭanasuttaṃ

    ૧૧૬૫. …પે॰… ‘‘એવમેવ ખો, ભિક્ખવે, અપ્પકા તે સત્તા યે ઉક્કોટનવઞ્ચનનિકતિસાચિયોગા 1 પટિવિરતા; અથ ખો એતેવ બહુતરા સત્તા યે ઉક્કોટનવઞ્ચનનિકતિસાચિયોગા અપ્પટિવિરતા…પે॰…. પઞ્ચમં.

    1165. …Pe… ‘‘evameva kho, bhikkhave, appakā te sattā ye ukkoṭanavañcananikatisāciyogā 2 paṭiviratā; atha kho eteva bahutarā sattā ye ukkoṭanavañcananikatisāciyogā appaṭiviratā…pe…. Pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. ઉક્કોટનવઞ્ચનનિકતિસાવિયોગા (સ્યા॰ કં॰ પી॰ ક॰)
    2. ukkoṭanavañcananikatisāviyogā (syā. kaṃ. pī. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૫. ઉક્કોટનસુત્તવણ્ણના • 5. Ukkoṭanasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact