Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૪. ઉપાદાનપરિપવત્તસુત્તવણ્ણના

    4. Upādānaparipavattasuttavaṇṇanā

    ૫૬. ચતુત્થે ચતુપરિવટ્ટન્તિ એકેકસ્મિં ખન્ધે ચતુન્નં પરિવટ્ટનવસેન. રૂપં અબ્ભઞ્ઞાસિન્તિ રૂપં દુક્ખસચ્ચન્તિ અભિઞ્ઞાસિં. એવં સબ્બપદેસુ ચતુસચ્ચવસેનેવ અત્થો વેદિતબ્બો. આહારસમુદયાતિ એત્થ સચ્છન્દરાગો કબળીકારાહારો આહારો નામ. પટિપન્નાતિ સીલતો પટ્ઠાય યાવ અરહત્તમગ્ગા પટિપન્ના હોન્તિ. ગાધન્તીતિ પતિટ્ઠહન્તિ. એત્તાવતા સેક્ખભૂમિં કથેત્વા ઇદાનિ અસેક્ખભૂમિં કથેન્તો યે ચ ખો કેચિ, ભિક્ખવેતિઆદિમાહ. સુવિમુત્તાતિ અરહત્તફલવિમુત્તિયા સુટ્ઠુ વિમુત્તા. કેવલિનોતિ સકલિનો કતસબ્બકિચ્ચા. વટ્ટં તેસં નત્થિ પઞ્ઞાપનાયાતિ યેન તે અવસિટ્ઠેન વટ્ટેન પઞ્ઞાપેય્યું, તં નેસં વટ્ટં નત્થિ પઞ્ઞાપનાય. અથ વા વટ્ટન્તિ કારણં, પઞ્ઞાપનાય કારણં નત્થીતિ. એત્તાવતા અસેક્ખભૂમિવારો કથિતો. ચતુત્થં.

    56. Catutthe catuparivaṭṭanti ekekasmiṃ khandhe catunnaṃ parivaṭṭanavasena. Rūpaṃ abbhaññāsinti rūpaṃ dukkhasaccanti abhiññāsiṃ. Evaṃ sabbapadesu catusaccavaseneva attho veditabbo. Āhārasamudayāti ettha sacchandarāgo kabaḷīkārāhāro āhāro nāma. Paṭipannāti sīlato paṭṭhāya yāva arahattamaggā paṭipannā honti. Gādhantīti patiṭṭhahanti. Ettāvatā sekkhabhūmiṃ kathetvā idāni asekkhabhūmiṃ kathento ye ca kho keci, bhikkhavetiādimāha. Suvimuttāti arahattaphalavimuttiyā suṭṭhu vimuttā. Kevalinoti sakalino katasabbakiccā. Vaṭṭaṃ tesaṃ natthi paññāpanāyāti yena te avasiṭṭhena vaṭṭena paññāpeyyuṃ, taṃ nesaṃ vaṭṭaṃ natthi paññāpanāya. Atha vā vaṭṭanti kāraṇaṃ, paññāpanāya kāraṇaṃ natthīti. Ettāvatā asekkhabhūmivāro kathito. Catutthaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૪. ઉપાદાનપરિપવત્તસુત્તં • 4. Upādānaparipavattasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪. ઉપાદાનપરિપવત્તસુત્તવણ્ણના • 4. Upādānaparipavattasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact