Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૩-૪. ઉપાદાનસુત્તાદિવણ્ણના
3-4. Upādānasuttādivaṇṇanā
૧૭૪-૧૭૫. કામુપાદાનન્તિ કામગ્ગહણં. દિટ્ઠુપાદાનાદીસુપિ એસેવ નયો. ગન્થાતિ ગન્થના ઘટના. કાયગન્થોતિ નામકાયસ્સ ગન્થો ગન્થનઘટનકિલેસો. ઇદંસચ્ચાભિનિવેસોતિ અન્તગ્ગાહિકદિટ્ઠિવસેન ઉપ્પન્નો ‘‘ઇદમેવ સચ્ચ’’ન્તિ એવં અભિનિવેસો.
174-175.Kāmupādānanti kāmaggahaṇaṃ. Diṭṭhupādānādīsupi eseva nayo. Ganthāti ganthanā ghaṭanā. Kāyaganthoti nāmakāyassa gantho ganthanaghaṭanakileso. Idaṃsaccābhinivesoti antaggāhikadiṭṭhivasena uppanno ‘‘idameva sacca’’nti evaṃ abhiniveso.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૩. ઉપાદાનસુત્તં • 3. Upādānasuttaṃ
૪. ગન્થસુત્તં • 4. Ganthasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩-૪. ઉપાદાનસુત્તાદિવણ્ણના • 3-4. Upādānasuttādivaṇṇanā